Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Bjelica: Teško nam je pao poraz na Poljudu, vjerujem da ćemo kao i u Rijeci pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj

Bjelica: Teško nam je pao poraz na Poljudu, vjerujem da ćemo kao i u Rijeci pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj

Neki igrači jučer nisu željeli slobodan dan, jer svi žele biti na terenu i igrati

Sutra je na rasporedu najveći hrvatski derbi. U Maksimiru od 18 sati sastaju se Dinamo i Hajduk, a trener 'modrih' Nenad Bjelica osvrnuo se na poraz od 'bijelih' u prvom krugu prvenstva.

- Teško nam je pao poraz na Poljudu. Vidim da ekipa i mi u stručnom stožeru jedva čekamo utakmicu. Radujemo se utakmici, vjerujem da ćemo kao i u Rijeci pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj. Proširen nam je kadar u odnosu na tu utakmicu, neki ću se igrači vratili. Ademi nije na raspolaganju, vidjet ćemo kakva je situacija s Gavranovićem i Gojakom. Ekipa je spremna, željna igre i željna pobjede - rekao je Bjelica, a zatim se dotakao neobičnog termina derbija.

- Nije najbolji termin za navijače, petak u 18 sati. Ali, taj termin je isključivo što nas čeka Liga prvaka, normalno je bilo da se igra u petak. Koliko god bude navijača, očekujemo glasnu podršku. To je najvažnije.

Kakav je Hajduk?

- Hajduk drugi na tablici, u prvom prvenstvu najveći protivnik Dinama. Imali su stvarno dobrih utakmica, nekih manje dobrih, ali mi obraćamo pažnju samo na sebe i meni je važno da moji dečki sutra budu na maksimalnom nivou.

Nakon dugo vremena na rasporedu je derbi koji ima težinu. Pobjeda vam nosi mir uoči Atalante, a Hajduk bi vam se pobjedom približio na bod?

- Vidjet ćemo poslije utakmice što će kome donijeti rezultat utakmice. Želimo pobijediti i napraviti još veću razliku na ljestvici. Neki igrači jučer nisu željeli slobodan dan, jer svi žele biti na terenu i igrati. Očekujem dobru utakmicu moje momčadi.

Koliko vas je poremetila reprezentativna stanka?

- Otkad sam ja tu, to je tako. Što imamo više reprezentativaca, to imamo manje igrača na treningu kada je reprezentativna stanka i teže je pripremiti momčad. Stojanović je zadnji igrao, u utorak, ostali su igrali u nedjelju i ponedjeljak. Četiri dana su sasvim dovoljno vremena za oporavak. Odigrali smo preko 20 utakmica do sada, tako da nema potrebe za nekim većim uigravanjima.

Imate li dojam da su igrači glavama u Milanu?

- Ne, uopće se ne zamaramo Atalantom. Želimo pobijediti, samo nam je to u fokusu. Znamo da nam pobjeda može donijeti samopouzdanje za dalje.

Koji je recept za Hajduk?

- Agresivno, disciplinirano, hrabro, samouvjereno. To su odlike koje trebamo imati sutra kako bi došli do pobjede.

Kako gledate na različite izvedbe Hajduka kod kuće i na gostovanjima?

- Ne vodim računa o tome, neka se oni brinu o tome. Imam dosta posla, neka se oni obaziru na to. To nije moja briga. Imamo ludi ritam utakmica, ne mogu se obazirati na protivnika.

S Hajdukom ste uvijek igrali tvrde utakmice?

- Tvrde utakmice, vidjet ćemo kako će biti sutra. Napravit ćemo sve da pobijedimo. Bilo bi vrlo važno za iduće susrete koji nas čekaju do zimske stanke, odigrati kvalitetno - zaključio je Bjelica. 

Vaša reakcija na temu