Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BJELICA O CAKTAŠU: Nadam se da će biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se revanšira nekome zbog nečega
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

BJELICA O CAKTAŠU: Nadam se da će biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se revanšira nekome zbog nečega

Ne dajemo utakmici protiv Hajduka veću važnost nego onoj protiv Gorice ili Dragovoljca

Trener Osijeka Nenad Bjelica na presici uoči utakmice s Hajdukom je rekao:

- Nakon reprezentacije nam se Ivušić vratio zdrav, ali na žalost ne i Škorić. Mile će izbivati neko vrijeme iz ekipe, a imamo i još dva-tri rekonvalescenta, Bartolec, Mance, Brlek. Mislin da će za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa, osim Škorića, svi oni biti na raspolaganju. Protiv Hajduka se nadamo dobroj utakmici, podršci navijača i pobjedi.

Potom je dodao:

- Ne znam na kome je veći pritisak. Mi ga imamo od prvog dana kad sam došao i imat ćemo ga do zadnjeg. Sve ćemo učiniti da dođemo do pobjede. Mi pokušavamo skinuti taj proitisak, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu i pokušat ćemo dati maksimum. Ne dajemo utakmici protiv Hajduka veću važnost nego onoj protiv Gorice ili Dragovoljca.

Osijek je tri puta ove sezone igrao protiv 'bijelih'.

- Već smo igrali jednom s Dambrauskasom u Splitu, mislim da smo se jako dobro pokazali, bili jako tvrd orah i malo bliže pobjedi. Vidjet ćemo hoće li Hajduk što mijenjati u sustavu i kako će izaći u nedjelju. Neće o tome ovisiti kako ćemo mi nastupiti, ja znam kako ćemo mi igrati, čvrsto, agresivno, disciplinirano s visokoim pritiskom, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Je li posebno razgovarao s Caktašem, s obzirom da prvi put igra protiv Hajduka.

- On radi dobro i trenira. U utakmici sa Cibalijom je opet zabio gol. Sigurno da kad igraš protiv kluba u kojemu si proveo djetinjstvo i veliku većinu karijere je poseban osjećaj. Kako za njega, tako i Nejašmića. Ne razgovaramo ništa specijalno, nadam se da će biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se revanšira nekome zbog nečega. U tom pravcu i ne razgovaramo s našim igračima. Siguran sam da će na terenu dati sve od sebe da Osijek pobijedi.

Hajduk ima dva jako opasna napadača Kalinića i Livaju:

- Njih dvojica su najistaknutiji, ali ne bih minorizirao ulogu Sahitija ili Krovinovića. Oni imaju puno kvalitete u svojim redovima, nećemo se fokusirati samo na Kalinića i Livaju, imamo dovoljno kvalitete da zaustavimo bilo koga.

Mnogi od Osijeka očekuju otvoreniji i atraktivniji nogomet.

- Nisam pobornik nogometa na 5:5, 5:4. Nisam hazarder ni u životu, ono crvena-crna me ne zanima. Hajduk i Dinamo su međusobno također odigrali kontroliranu utakmicu. Kad ti stručnjaci budu treneri nek tako pokušaju igrati, svak ima pravo na svoju filozofiju i viziju igre.

Na kostataciju da se tek protiv Šibenika Osijek pokazao u napadačkom i efikasnom izdanju je objasnio:

- Da mi taj gard nismo stalno imali, mi ne bismo bili izjednačeni s klubom koji ima 63 milijuna proračun i koji je u 15 godina bio prvak 14 puta prvak. Da nismo spremni pobijediti protivnika, vjerojatno bi ta razlika bila kao kad sam dvije godine bio u Dinamu, a to je 50 bodova. Sad je ta razlika nula. Bili smo dobri, agesivni, pomogao nam je povratak Nejašmića koji je za našu igru jako bitan, što se vidjelo na terenu, dobra igra Lovrića za kojega ne možemo očekivati da prvi dan počne funkcionirati. Caktaš je također kratko s nama, a Kleinheisleru fale golovi. Šibenik je ekipa koja nije u sjajnoj formi pa ne bih pravio vatroimet zbog te pobjede. Kao što zbog loše ne padam u dramu, tako ni zbog dobre ne idemo u euforiju. Ne slažem se da smo konačno to pokazali jer pokazujemo goduinu i pol dana. Mi imamo jedan poraz manje od Dinama nakon 61 utakmice, a oni su za nas još uvijek svemirski brod.

Vaša reakcija na temu