Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Arhiv - Dalmatinski portal Bojan Ivošević: To je kršenje Ustava RH, uredno sam kupio ulaznicu u Zagrebu i Osijeku, a ne mogu u Šibeniku

Bojan Ivošević: To je kršenje Ustava RH, uredno sam kupio ulaznicu u Zagrebu i Osijeku, a ne mogu u Šibeniku

Splitski dogradonačelnik je dugogodišnji pretplatnik

Mnogo je bure donijela odluka Šibenika da se za tribinu Zapad ne prodaju ulaznice žiteljima Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, a kako smo neslužbeno doznali, jedan od onih koji su odmah zvali na Šubićevac, pokušavajući objasniti da se radi o kršenju Ustava RH, bio je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Na upit je li istina da je pokušao objasniti Šibenčanima da promijene odluku je odgovorio:

- Da, nazvao sam u klub i predstavio se kao splitski dogradonačelnik kojemu je onemogućeno da dođem pogledati utakmicu. U dva navrata sam razgovarao s predstavnicima HNK Šibenik i unatoč mom traženju da mi se dostavi spomenuta odluka, do ovog trenutka ona i dalje nije dostavljena. Odluka je protuustavna, te ni policija nema ovlasti donijeti je. Uputio sam prijavu i pučkoj pravobraniteljici, koja je nadležna po pitanju suzbijanja diskriminacije i očekujem njenu reakciju. Uz to, kontaktiran je i Hrvatski nogometni savez, točnije, povjerenik za sigurnost 1. HNL, koji je informiran o navedenom problemu, te je rekao da će provjeriti o čemu se tu radi jer nema tog zakona koji može spriječiti ulazak na tribinu nekoga tko nema nikakvo navijačko obilježje, već je tu kao građanin RH. Bio sam ove sezone na gostovanjima u Kranjčevićevoj i Gradskom vrtu, te se pitam je li moguće da mogu kupiti ulaznicu za tribinu u Zagrebu i Osijeku, a ne mogu u Šibeniku - kazao nam je Ivošević, inače dugogodišnji pretplatnik za Hajdukove utakmice, koji je na kraju dodao:

- Očekujem da i župani Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije reagiraju na kršenje prava njihovih građana. Također bi se trebao oglasiti i gradonačelnik Šibenika, u čijem se gradu provodi segregacija građane.

Podsjetimo ovom zgodom da je upravo Ivošević bio na prvoj crti razjašnjavanja s policijom, redarima i vodstvom Slaven Belupa prije dvije i pol godine, kada nije bio ovoliko poznat široj javnosti, ali je na stadion u Koprivnici također bio zabranjen ulaz žiteljima Splitsko-dalmatinske i još nekih hrvatskih županija. Ivoševićevo tadašnje priopćenje možete pročitati OVDJE, a komodno se može primijeniti i na nedjeljnu utakmicu.

Vaša reakcija na temu