Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bol ugostio 250 djece na 4. Međunarodnoj dječjoj Olimpijadi

Bol ugostio 250 djece na 4. Međunarodnoj dječjoj Olimpijadi

Najuspješnijima su se pokazali članovi Atletskog kluba 'Sanja' iz crnogorskog Bara

U Bolu na Braču održana je 4. Međunarodna dječja Olimpijada, koja je u natjecanjima u skoku u dalj, poligonu prepreka te sprintu okupila 250 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. U natjecanjima su sudjelovali polaznici šest sportskih škola iz spomenutih zemalja, a u ukupnom su se poretku najuspješnijima pokazali članovi Atletskog kluba 'Sanja' iz crnogorskog Bara.

Pokal za drugo mjesto otišao je u ruke Univerzalne sportske škole 'Sport Talent' iz Mostara, dok su treće mjesto zauzele domaće snage iz UniSport sportske škole višestranog razvoja 'Bol'.

Uz trofejne ekipe, na ovogodišnjoj dječjoj Olimpijadi sudjelovali su i 'Mali sportaši' iz Supetra koji su zauzeli četvrto mjesto, 'Univerzalna školica Jump' iz Herceg Novog, koja je završila kao peta te 'UniSport Split' na šestom mjestu.

Dvodnevni program započeo je svečanom ceremonijom otvaranja, koja je u subotu navečer, 14. listopada, upriličena ispred bolskog studenca, a kroz koju su u špaliru od Velog mosta, mali sportaši prodefilirali mjestom za olimpijskom zastavom. Igre je otvorio i okupljenima se obratio domaćin, načelnik općine Bol Tihomir Marinković, dok je dva atraktivna nastupa za male Olimpijce izveo splitski plesno-akrobatski duo 'Crowd Control'.

- Izrazito smo sretni i zadovoljni što već četvrtu godinu za redom organiziramo ovu manifestaciju te što uživamo snažnu podršku svih institucija i samih građana Bola, na čemu osobito zahvaljujem Općini i njenoj Turističkoj zajednici, kao i BlueSun hotelima te svim dragim partnerima i prijateljima koji iznova omogućuju održavanje Dječje Olimpijade  - poručio je direktor 4. MDO te glavni tajnik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza Toni Batinić.

Provedbu sportskih natjecanja i cjelokupnu organizaciju uvelike je pomoglo i 25 volontera iz osnovne i srednje škole u Bolu pod vodstvom koordinatorice volontera, Kate Pavišić, dok su stručnu podršku kao suci-volonteri dali studenti Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu s Karmelom Tvrdić na čelu kao glavnom sutkinjom.

Najbolje plasiran hrvatski predstavnik na 4. Međunarodnoj dječjoj Olimpijadi, 'UniSport škola Bol' upisao je čak 25 medalja, od čega dvije zlatne, trinaest srebrnih te deset brončanih. Tako su trenere Juru Klarića i Marina Eterovića, zlatom u poligonu prepreka te skoku u dalj razveselile Eva Jakšić i Ana Novačić, dok su srebra otišla u ruke sprintera Matiasa Lovrića, Tonija Pavišića, Ive Buktenice, Lee Marinelić, Lovre Marjanovića te Duje Karninčića.  Srebra su također osvojili Matias Lovrić, Lea Marinelić i Lovre Marjanović u poligonu prepreka, a Matijas i Lovre su zajedno s Renzom Čovićem i Emom Palavrom zasjali srebrom i u skoku u dalj. Sprinterske bronce otišle su u ruke Zare Jakšić, Laure Marinković te Tare Ratković, koja je treće mjesto osvojila i u poligonu prepreka uz Frančesku Kusanović, Jelenu Bošnjak, Anu Novačić te Duju Karničića, dok su Eva Jakšić i Nina Lisičar bronce osvojile u skoku u dalj.

Medalje su sportašima dodjeljivali načelnik općine Bol Tihomir Marinković, predsjednik Turističke zajednice Markito Marinković, predsjednik Organizacijskog odbora MDO i član Vijeća Tomi Fabjanović te poznati bolski umjetnik Ivica Jakšić Čokrić Puko, koji je medaljama od bračkog kamena dao i vizualni identitet. Inače, tijekom održavanja cijelog događaja, s malim se sportašima družio i TOR, maskota nadolazećeg Europskog  rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, s kojim su se mališani imali prilike igrati i fotografirati.

Vaša reakcija na temu