Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka BORIS TIŠMA: Publici smo već dugi niz godina dužni neki trofej!

BORIS TIŠMA: Publici smo već dugi niz godina dužni neki trofej!

'Odlučio sam ostati nakon razgovora s trenerom'

Boris Tišma i naredne sezone igrat će za 'žute'. Ovaj 22-godišnjak rođen u Zagrebu na Gripe je stigao krajem 2022. godine. Slovio je za velikog talenta, bio je i u Real Madridu, a nova sezona za njega je prilika za novi iskorak. Split sezonu otvara u subotu (18 sati), u prvom kolu ABA lige na Gripe stiže Igokea.  

- Bio sam u razgovoru s trenerom. On je taj koji mi je pojasnio plan, kako bi to trebalo izgledati u novoj sezoni. Meni se to svidjelo. Nisam dvoumio hoću li ostati. Mislim da će sezona za klub biti dobra. Doveli smo dobra pojačanja, pogotovo domaća, Kapusta i Jordano. Čeka nas dosta utakmica. Bit će puno zanimljivije i napetije. Publici smo već dugi niz godina dužni neki trofej. Ciljamo na najviše u domaćem prvenstvu - kaže nam Tišma, a na pitanje kako vidi svoju ulogu u momčadi odgovara:

- Ja sam tu da pomognem ekipi što treba. Najbitnije je pobijediti, uzeti trofej. To je ono što se najviše cijeni. Imam dosta samopouzdanja zbog kraja prošle sezone. Mislim da će sve biti dobro.

Je li Split jači nego prošle sezone?

- Teško je to reći, nismo još krenuli u utakmice. Ove godine smo kliknuli kao ekipa. To je najbitnije za početak sezone.

Kao mlad slovio si za velikog talenta. Bio si u Real Madridu, s mladim reprezentacijama Hrvatske osvajao medalje. Koji su tvoji ciljevi?

- Svatko ima svoj put. Svi iz moje generacije, Prka, Peras imaju svoj put. Nekad je to lakše, nekad teže. U sportu treba imati dosta i sreće, da se neke stvari poklope. Najbitnije da se radi svaki dan, čeka prilika i kada dođe da se iskoristi.

Kako gledaš na konkurenciju u Hrvatskoj, u prvom redu Zadar i Cibonu?

- To su ekipe koje su u samom vrhu. Obje ekipe nisu za podcijeniti. Zadru je otišao Božić, ali doveli su Gegića, nedavno i Mihailovića. Cibona isto slaže konkurentnu ekipu. Mislim da će biti teško. Treba ići utakmicu po utakmicu. 

Što može Split u ABA ligi?

- Sve diktira budžet ekipe. Mislim da smo ekipa koja se može boriti i s ekipama koje su na vrhu. To smo pokazali na turniru u Širokom protiv Budućnosti. Uvijek postoje blagi favoriti, ali ako budemo kao ekipa mislim da možemo svima u ligi zaprijetiti.

Može li Split biti u borbi za playoff?

- Mislim da možemo. Već smo dva puta bili za jednu pobjedu kratki. Imamo šanse. Moramo biti pametni, dati sve od sebe i biti borbeni - zaključio je Tišma. 

Vaša reakcija na temu