Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BORNA SOSA: Svi znamo da je na Poljudu najbolja atmosfera u Hrvatskoj!

BORNA SOSA: Svi znamo da je na Poljudu najbolja atmosfera u Hrvatskoj!

'Prva utakmica je uvijek bitna'

Borna Sosa ustalio se na lijevom boku hrvatske reprezentacije. Dobrim igrama u dresu Stuttgarta došao je do prvog izbora za lijevu stranu u reprezentativnom dresu. 

- Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu svi smo jako zadovoljni. Igrali smo protiv dosta teških protivnika, uvijek ima prostora za više. Mogao sam igrati ofenzivniji nogomet, ali je bio drukčiji stil igre. Na kraju dana je najbitniji kolektivni uspjeh. Nadam se da ćemo u kvalifikacije ući uspješno - rekao je Sosa, a zatim se dotakao svog klupskog statusa.

- Ovo ljeto bi moglo biti vrijeme za novi iskorak. Nadam se da ću ostati zdrav do kraja sezone i nadam se da ću se uspjeti dogovoriti s klubom. Osobno bih volio jednom doživjeti Premier ligu, to je najbolja liga na svijetu.

Kako gledate na start kvalifikacija?

- Prva utakmica je uvijek bitna. Važno je otvoriti novi ciklus s pobjedom. Dobro je što igramo prvu utakmicu doma i to protiv konkurenata za odlazak na Euro. Kao što je rekao izbornik mi smo favoriti skupine, moramo se tako postaviti. Mi kao ekipa i kao država ništa drugo ne bi trebali prihvatiti osim plasmana na Europsko prvenstvo. 

Jeste li već analizirali Wales?

- Čim smo se okupili odmah je fokus bio na Walesu. Možda najbitnija utakmica u skupini. Imaju dosta promjena u ekipi u odnosu na Svjetsko prvenstvo, ali novi igrači nose novu energiju. Oni će doći u Split pokušati uzeti nešto, a mi imamo kvalitetu za doći do pobjede.

Kakvu atmosferu očekujete na Poljudu?

- Svi znamo da je Poljud pokazao da je najbolja atmosfera u Hrvatskoj. Zbog toga Hrvatska obožava igrati u Splitu. Raduje nas što je stadion rasprodan, to pokazuje koliko je ljudima stalo do nas. Svi jedva čekamo doživjeti atmosferu kao što je bilo protiv Rusije. Takvi trenuci i atmosfera se ne zaboravlja. 

Koliko bi vas bodova zadovoljilo iz prve dvije utakmice kvalifikacija protiv Walesa i Turske?

- Htjeli bi pobijediti u svakoj utakmici. Znamo da će obje utakmice biti teške. Sigurno se nećemo postaviti bahato - zaključio je Sosa.

Vaša reakcija na temu