Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Bosančić uoči Hajduka: Svaka je utakmica za sebe, uvijek se svede na jedan detalj

Bosančić uoči Hajduka: Svaka je utakmica za sebe, uvijek se svede na jedan detalj

Uvijek nam malo fali, nadamo se da će nam se to u finišu vratiti

Petar Bosančić već je dvije sezone u Istri. U ljeto 2018. s Poljuda je otišao u Pulu gdje se vrlo dobro snašao i neizostavni je član prve postave. Istra je u nedjelju poražena od Rijeke (1:3), a u četvrtak na Aldo Drosinu (21.05) gostuje Hajduk.

- Pokušali smo Rijeku svesti na minimum. Igrali smo uoči nastavka sezone i prijateljsku utakmicu s njima. Znali smo što nas čeka. Iz četiri udarca, zabili su nam tri gola. Bilo je trenutaka gdje smo utakmicu mogli dovesti u egal - javio nam se Bosančić nakon što je dan iza ogleda s Rijekom sa suigračima odradio regeneracijski trening.

- Cijelu sezonu ista priča. Uvijek nam malo fali, nadamo se da će nam se to u finišu vratiti. Svjesni smo da sreću moramo sami isprovocirati.

Vremena za odmor nema, već u četvrtak čeka ih domaći ogled s Hajdukom.

- Sada imamo dva-tri dana ispred sebe za koncentrirati se na Hajduk. Svi smo gledali Hajduka protiv Intera. Znamo što možemo očekivati, iako to nije bila prava slika Hajduka. Igralo se bez gledatelja i uz to nisu igrali nijednu prijateljsku utakmicu. Ali, neke njihove ideje smo vidjeli. 

U dosadašnjem dijelu sezone Hajduk i Istra odigrali su tri susreta. 'Bijeli' su slavili dva puta na Poljudu, a u Puli je bilo neodlučeno. U sva tri ogleda bilo je neizvjesno.

- Prvo kolo na Poljudu je bilo otvaranje sezone. Prvi gol je bio sporan nakon kornera. U Puli smo odigrali dobru utakmicu. To je sve bilo protiv Hajduka kojeg je vodio Damir Burić. Sada je Hajduk drukčiji s novim trenerom i sistemom. Moguće da će biti drukčija utakmica. Igramo na našem terenu. Moramo se pripremiti maksimalno, svaki bod je bitan.

Ubrzo bi se na HNL terene mogli vratiti gledatelji, no u četvrtak ih na Drosini neće biti.

- Šteta, ovdje bude dobra atmosfera, pogotovo protiv Hajduka. Moramo se prilagoditi na trenutnu situaciju s navijačima i bez njih pružiti maksimum. 

Zanimljivo se društvo okupilo u Puli. Uz trojicu bivših igrača Hajduka (Bosančić, Maganjić, Duka), tu je i jedan aktualni (Delić) te jedan nesuđeni (Pavić). Jeste li već pričali o četvrtku i ogledu s 'bijelima'?

- Sad nas je malo više Dalmatinaca. Ja, Maganjić i Delić smo prošli Hajdukovu školu, Duka je do nedavno bio tamo. Za nas je to posebna utakmica. Uvijek prokomentiramo igru Hajduka, ne može se to zaobići.

Hoće li Hajdukova prednost biti činjenica da će imati dva dana više odmora?

- Tek je prva utakmica. Oni imaju put do Pule koji nije zgodan, sedam sati vožnje autobusom. Mislim da to neće igrati bitnu ulogu. Iza nas je tri mjeseca bez utakmica, svi smo se pripremali za ono što nas čeka u završnici sezone. 

Istra će u četvrtak biti bez važnog aduta. Treći žuti karton zaradio je brzononogi Zadranin Šime Gržan. To vam je zasigurno hendikep?

- Šime je nažalost dobio treći žuti, ali sigurno će trener smisliti zamjenu. 

Što bi moglo presuditi?

- Do sada smo pokazali da možemo sa svakim odigrati i zaprijetiti. Imamo svoje dobre stvari u igri, kontranapad. Svaka je utakmica za sebe, uvijek se svede na jedan detalj. Nekad to bude prekid, nekad individualna greška - zaključio je Bosančić.

Vaša reakcija na temu