Božidar Radošević se vratio u Hrvatsku: 'U Iranu je svaki dan sve gore, najvažnije je spriječiti širenje virusa'

Božidar Radošević se vratio u Hrvatsku: 'U Iranu je svaki dan sve gore, najvažnije je spriječiti širenje virusa'

Mišo Krstičević je otišao na vrijeme iz Shahana, a njegov pomoćnik Ivo Šeparović je još tamo

Božidar Radošević se vratio u Hrvatsku. Bivši vratar Hajduka već četiri godine kruh zarađuje u iranskom Persepolisu. No,u Iranu je sport stao zbog koronavirusa te se Radošević zajedno sa suprugom i sinom odlučio privremeno vratiti u Hrvatsku. Uspio je iz Teherana preko Dohe i Zagreba stići do Splita. 

- Dvije iranske avio kompanije lete prema Barceloni i Frankfurtu. Njemačka je nedavno zatvorila granice, te sam tražio mogućnost kako doći u Hrvatsku. Cijelo vrijeme u zraku je bila mogućnost da će se nogomet u Iranu igrati, ali je konačno odlučeno da se sve odgađa do 20. travnja. Do kraja je još ostalo devet kola, ne volim reći da je sve čisto, ali 99% ćemo biti prvaci. To bi bilo normalno da se proglasi, ako se prvenstvo ne nastavi. Ipak je zdravlje najbitnije - priča nam Radošević koji će po dolasku u Hrvatskoj biti u izolaciji. To za njega nije ništa novo s obzirom da je u Teheranu 20 dana proveo u kućnoj izolaciji. 

- Sa suprugom i sinom sam bio stalno u kući 20 dana. Otišao sam dva puta do kluba vidjeti da nam riješe izlaz iz države. Karte su bile preskupe, 4500 eura, no nisu radili nikakve probleme. Dobio sam na papiru da se vratim kada sve bude u redu. 

Kada je stigao u Zagreb, javio se nadležnim osobama. 

 - Javio sam se sanitarnom inspektoru, objasnio mi je kako se treba ponašati u karanteni. Nisam išao avionom iz Zagreba, nego rent-a-carom. Četrnaest dana će proći, i veći sportaši od mene su u karanteni. Ne želim nikoga ugroziti i nositi na duši. Treba poštovati zakon, tome se mora normalno postupati. 

S obzirom da živi na zadnjem katu obiteljske kuće, već ima plan kako provesti dva tjedna u kućnoj izolaciji. 

- Nemam mogućnosti kretanja. Otac mi je pripremio teretanu. Balkon ima desetak kvadrata, pa mogu malo skakati. Žena će biti podrška. Pridržavat ćemo se svega, vjerojatno nisam ništa pokupio, ali bolje spriječiti nego liječiti. U obiteljskoj kući živimo na zadnjem katu. Dida mi ima preko 80 godina, nije pametno se izlagati. Brzo će proći dva tjedna.   

U Iranu je registriranih slučajeva zaraze 14.991.

- Svaki dan je sve gore u Iranu. Neki su dosta prestrašeni, a neki djeluju opušteno. Isto kao i kod nas, djeluje mi da je u Hrvatskoj tako. Najbitnije je da se spriječi širenje virusa.

Zanimljiv je slučaj srpskog nogometaša Markovića iz Zob Ahana.

- On je ostao u Iranu, nisu mu završili vizu. S druge strane Miodrag Radulović koji mi je bio u trener u Budućnosti je uspio na vrijeme otići iz Zob Ahana kao i Mišo Krstičević iz Shahana. Njegov pomoćnik Ivo Šeparović je još tamo. U tom gradu je temperatura 35, no on bi se po povratku kući morao izlagati jer ide preko Teherana - zaključio je Radošević.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(60820, "");
Pregledaj komentare