Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRUNO MARIĆ: Odsad će se povlačiti jedna crta kad su zaleđa očita!

BRUNO MARIĆ: Odsad će se povlačiti jedna crta kad su zaleđa očita!

'Var je nepresušna tema za razgovor'

Uoči nastavka HNL-a u srijedu je u Sesvetama, u organizaciji Komisije nogometnih sudaca HNS-a  održan sastanak s predstavnicima klubova i medija tijekom kojeg se konstruktivno razgovaralo o sudačkoj tematici uoči nastavka natjecateljske sezone.

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić je prezentirao ključne brojke iz jesenske polusezone, naglasivši da je primjena tehnologije bila na europskoj razini, uzimajući u obzir objektivne okolnosti poput broja dostupnih kamera. Marić je pritom izdvojio i one brojke s kojima Komisija nije zadovoljna, poput devet situacija kada je VAR propustio intervenirati.

- VAR je nepresušna tema za razgovor. Primjena VAR-a sigurno još mora napredovati, ali nove stvari uvijek su izazov i potrebno je vremena i sucima da steknu nove navike, ali i igračima, trenerima, medijima i javnosti da razumiju protokol VAR-a. Trudit ćemo se maksimalno da naše odluke budu ispravne, a nakon svakog kola objavit ćemo transparentno stav Komisije prema svakoj važnoj odnosno diskutabilnoj odluci - rekao je Marić.

Zahvaljujući obnovljenom softveru za VAR bit će i novosti: odsad će se povlačiti jedna crta kad su zaleđa očita. Cilj je da se ne gubi vrijeme na crtanje dvije crte. 

Marić je pritom naglasio kako je stav aktualne Komisije da suci ne sude 'lagane' kaznene udarce, kao i da se prilikom odlučivanja o težini prekršaja naglasak stavlja na zaštitu zdravlja igrača te da po zdravlje opasni startovi budu kažnjeni crvenim kartonom.

Vaša reakcija na temu