Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Budimir: Hajduk nakon dugo vremena ima proljeće u Europi, nadam se da će što prije taj uspjeh ponoviti i seniori

Budimir: Hajduk nakon dugo vremena ima proljeće u Europi, nadam se da će što prije taj uspjeh ponoviti i seniori

'Izjednačili smo, a mogli smo i dobiti utakmicu'

Hajdukovi juniori su u uzvratu odigrali 1:1 s Minskom, što je nakon pobjede od 3:0 na Poljudu bilo dovoljno za prolaz. Trener Marijan Budimir.je rekao:

- Najprije bih čestitao cijeloj delegaciji koja je došla ovdje, Roku, Jeleni, šefu Bori, oružarima, svima vama iz PR-službe. Čestitam i svom stožeru, svi znamo koliko je rada uloženo. Naše obitelji najbolje znaju koliko doma izostajemo. Ono najbitnije, čestitam i svim našim igraćima od prvog do devetnaestog, te onima koji su ostali Splitu. Lavovski su se borili i radili još od ljeta, ovo je njima nagrada, ulazak na proljeće u Europu.

Potom je dodao:

- Mi smo znali da će oni navaliti prvih 15-20 minuta. Nisu imali što izgubiti i ako tu uvale gol da mi uđemo u paniku. Iako je očišćen snijeg, teren je bio jako brz i tvrd i tu se trebalo prilagoditi. Izdržali smo te uvodne minute, ali primili smo gol u najgore vrijeme, iz prekida u zadnjoj minuti. Nismo bili pravi, mislili smo da će vrijeme samo proći, nismo toliko igrali prvo poluvrijeme. U svlačionici smo im rekli: 'Momci moji, vi ste bolji, vi ste Hajduk, izađite i idemo dobiti utakmicu. Šta ste se prepali, igrajmo nogomet'. To smo i pokazali, izjednačili smo, a mogli smo i dobiti utakmicu.

Ulazak Pukstasa je dosta toga donio.

- Bila je velika dvojba hoće li krenuti Lazar ili Pukstas, odlučili smo se za Lazara, koji je tehnički potkovaniji da smirimo njihov pritisak pa poslije kad oni malo padnu da uđe Pukstas sa svojom silinom i energijom. Mislim da smo tu pogodili sto posto.

Za kraj je kazao:

- Hajduk nakon dugo godina igra na proljeće u Europi, pa makar i u juniorima. Nadam se da će što prije naš uspjeh početi ponavljati i seniorska ekipa.

Vaša reakcija na temu