Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Caktaš: Treninzi su žestoki, a Tudor je veliki dobitak za cijelu momčad

Caktaš: Treninzi su žestoki, a Tudor je veliki dobitak za cijelu momčad

Hajduk je na zimskim pripremama u Beleku

Pripreme Hajduka pod vodstvom novog trenera Igora Tudora i njegovog stručnog stožera u punom su jeku. Prije točno devet dana nogometaši Hajduka započeli su s treninzima na Poljudu, a danas su zaključili treći dan središnjeg dijela priprema za nastavak sezone u turskom Beleku. 

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Mijo Caktaš osvrnuo se na dosadašnji tijek priprema. 

- Trenutno je najbitnije da smo svi zdravi, svih 28 igrača se nalazi na raspolaganju treneru Tudoru i volio bih da tako bude do kraja ovih priprema. Treninzi su stvarno žestoki, intenzivni, sve se radi s loptom, baš onakvi kakvi trebaju biti na pripremama. Radi se dva puta dnevno i vjerujem da ćemo rezultate pokazati u utakmicama koje su pred nama, a što je još važnije u nastavku prvenstva. U Turskoj za vladaju idealni uvjeti, vrijeme je odlično, tereni savršeni, svi preduvjeti za dobar rad su tu - istaknuo je Caktaš nakon trećeg dana priprema u Beleku.

S trenerom Tudorom je radio i na počecima svoje seniorske karijere kada je splitski stručnjak prvi put vodio Hajduk. 

- Obojica smo puno iskusniji u odnosu na prvi put kada smo surađivali. Trener Tudor je u međuvremenu radio u nekoliko velikih klubova, u zahtjevnim ligama i to je za sve nas veliki dobitak jer velika većina igrača u našoj momčadi do sada nije imala priliku raditi sa stručnjakom poput njega. I kada sam bio na početku svoje karijere trener Tudor mi je kroz razgovore puno pomagao, on cijeni mlade igrače, ima odličan pristup, kod njega svi znaju što trebaju raditi na terenu i mislim da će ovo biti jedna dobra priča za cijeli klub - rekao je Caktaš. 

Na pripremama se nalazi veliki broj mladih igrača, neki od njih su već participirali prvoj momčadi, ostale je trener Tudor priključio pripremama iz druge momčadi. 

- Svi su oni tu s razlogom, radi se o talentiranim momcima koji su zaslužili tu biti s nama, a mi iskusniji im nastojimo pomoći u svakom pogledu. Trener će im tu najviše pomoći, a na njima je da slušaju, upijaju i rade ono što se od njih traži - kazao je Caktaš.

Za kraj je rekao što očekuje u nastavku sezone i koje je sebi ciljeve postavio. 

- Ni prošle godine nisam sebi zadavao posebne ciljeve, a na kraju sam postao najbolji strijelac lige, bilo bi lijepo ponoviti nešto slično, međutim trenutno je najbitnije da u nastavak sezone krenemo s pobjedama. Bitno je da ovaj dio priprema odradimo kako smo i započeli i da to preslikamo na prvenstvo. Želimo pobijediti svaku utakmicu u nastavku sezone, to je teško obećati i još teže ispuniti, ali s takvim stavom ćemo ući u nastavak prvenstva - zaključio je veznjak Hajduka. 

Vaša reakcija na temu