Četiri izdanka omladinske škole Solina pojačavaju redove Hajduka i Osijeka

Četiri izdanka omladinske škole Solina pojačavaju redove Hajduka i Osijeka

S Jadra će na Polju prijeći tri mladića, dok će jedan karijeru nastaviti u Gradskom vrtu

 Zimski prijelazni rok bliži se kraju, igrači i treneri iz dana u dan mijenjaju sredine, kako među seniorima tako i u mlađim kategorijama.

S Jadra, iz redova drugoligaša NK Solina stiže nam informacija da čak četiri mlada i talentirana igrača iz omladinske škole 'Tonći Boban Bebi' odlaze u redove prvoligaša Hajduka i Osijeka nakon zapaženih predstava mladih solinskih nogometaša ove i prošle godine u gotovo svim kategorijama.

Potvrdu smo dobili kod voditelja omladinske škole Ante Bobana, diplomiranog magistra kineziologije, koji uspješno vodi solinsku školu nogometa koja posljednjih godina bilježi jako dobre rezultate, a Solinjani su jedini klub u Splitsko-dalmatinskoj županiji uz splitski Hajduk koji se natječe i u 1. HNL za pionire i kadete.

- Istina je, četiri igrača iz naše omladinske škole napuštaju u ovom zimskom prijelaznom roku naš klub te odlaze u redove prvoligaša Hajduk i Osijeka, u redove rekao bih dva od četiri najveća hrvatska kluba. Riječ je o dvojici ulaznih juniora, 2001. godište koji su dio ekipe juniora koja je osvojila županijski nogometni kup slavivši protiv Hajduka rezultatom 1-0, i koji su prvi u svojoj dalmatinskoj ligi nakon jesenskog dijela sezone. Jedan od njih je Nikola Kušeta, iznimno inteligentan vezni igrač koji je bio i strijelac pobjedničkog zgoditka u spomenutoj utakmici protiv Hajduka i on odlazi upravo u Hajduk. Drugi junior koji odlazi je Matej Vuknić, iznimno prodoran i brz lijevi branič za kojim je interes pokazivalo nekoliko prvoligaša. Matej odlazi u Osijek nakon dogovora s roditeljima, a interes za njim pokazala je i Lokomotiva. Na Poljud odlazi i vezni igrač rođen 2004. godine, Roko Matijašević koji je u naš klub došao iz Zmaja iz Makarske te odigrao vrlo zapaženu polusezonu u 1. HNL pionira koja mu je ujedno bila i odskočna daska za odlazak u Hajduk. Najmlađi igrač koji napušta naš klub je također vezni igrač, fizički vrlo moćni Domagoj Džaja rođen 2009. godine, ide stopama starijeg brata Luke koji je također prije nekoliko godina napustio naš klub te preselio s Jadra u splitski Hajduk - otkrio je Boban te dodao:

- Ovi odlasci bude u nama dvostruke emocije. Tužne jer ostajemo bez izvrsnih mladih igrača koji su ujedno bili i nositelji igre u svojim kategorijama i odlični momci i njihove odlaske neće biti lako nadoknaditi. Veseli jer ovi momci odlaze u realno veće sredine i klubove i interes za djecom iz našeg inkubatora dokaz je kvalitetnog rada s mladima u našem klubu i svojevrsna pohvala za sve što se događa posljednjih godina u našoj omladinskoj školi. Ovim momcima želimo sve najbolje u njihovoj daljnjoj karijeri i da dođu do reprezentativnog dresa, kao i neki njihovi kolege i prijatelji koji su već ranije napustili naš klub, a danas su i reprezentativci kao na primjer Stipe Biuk, Luka Škaričić, Mate Grabovac. Do reprezentacije se može i kroz naš klub i u bojama plavog dresa Solina a to su dokazali ove i prošle sezone Moreno Vušković i Gregor Gulišija, koji su do kockastog dresa došli kao igrači Solina. Treba pohvaliti sve trenere koji su radili s ovim momcima, isto tako biti fer i korektan pa kazati da su ovi momci svoje nogometne vještine usavršavali i u nekim drugim klubovima (Orkanu iz Dugog Rata, Zmaju iz Makarske, Adriaticu i Splitu), ali istaknuti da su njihove kvalitete ipak istinski prepoznate i dobile dimenziju više tek u dresu Solina – zaključio je voditelj omladinske škole Solina Ante Boban.

Solin i Hajduk gaje već desetljećima prijateljske odnose i bilo bi potrebno uistinu mnogo prostora da se nabroji sve igrače, pa i trenere koji su odlazili s Jadra na Poljud i u obrnutom smjeru.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41248, "");
Pregledaj komentare