CHRISTIAN ARGURIO NAHVALIO HAJDUKOVCA: 'On je igrač za top klub, moglo bi ga se usporediti s Bonuccijem'!

CHRISTIAN ARGURIO NAHVALIO HAJDUKOVCA: 'On je igrač za top klub, moglo bi ga se usporediti s Bonuccijem'!

'Za njegov razvoj bi talijanski nogomet možda bio najbolji'

Christian Argurio u Hajduku je mjesec i pol obavljao dužnost šefa skauta i zamjenika tadašnjeg sportskog direktora Saše Bjelanovića. Nakon što je Bjelanović otišao, s njim je otišao i Argurio. U razgovoru za Taca La Marca (Radio Musica Television) Argurio se dotakao Hajdukovog stopera Marija Vuškovića.

- Poznajem ga već duže vremena, a imao sam priliku upoznati ga osobno, te dok sam bio u Hajduku pratiti ga svakodnevno. Tada je već bio u krugu prve momčadi bez obzira što je vrlo mlad. Riječ je o mladiću koji je rođen u studenom 2001. godine. Odmah me impresionirala njegova osobnost, pokazuje veliku želju i pažnju prema detaljima. Tijekom tjedna trenira s velikom zrelošću. Dolazi iz obitelji koja je vezana uz nogomet i Hajduk. To je nešto što je zasigurno pomoglo u činjenici da bude predan radu i jako vezan za Hajduk. Nakon pauze je Tudor odlučio uvrstiti ga u prvih 11, a Vušković mu je to vratio postigavši prvi pogodak u profesionalnom nogometu za momčad iz svog grada - rekao je Argurio, a zatim se dotakao Vuškovićevih karakteristika.

- Ima jako dobru fizičke karakteristike, u Hrvatskoj ga često uspoređuju s Tudorom zbog posebnog stila i želje koju pokazuje na terenu. Često sam na treninzima promatrao njegovu srčanost. Jedan je od onih koji nikad neće učiniti korak unazad i posustati, čak ni pred starijim i iskusnijim igračima. Neki u njemu vide i karakteristike slične Vedranu Ćorluki, bez obzira što je on češće u karijeri igrao kao desni bek. Vušković može igrati u formaciji s tri i četiri igrača u obrani, iako zbog određenih karakteristika čini se da mu više odgovara igra s trojicom u zadnjoj liniji. Može biti u središtu obrane, ali i na desnoj strani. Ima jako dobru tehniku za obrambenog igrača, čak šutira jedanaesterce i slobodne udarce. Može jako dobro odigravati duge lopte i ne dolazi u probleme sa slabijom, lijevom nogom. Odličan je u igri glavom. Nažalost, nije baš brz, ali tu malu manu može sigurno sakriti uz određene taktičke korekcije koje s obzirom na svoju dob može sigurno popraviti. Za njegov razvoj bi možda talijanski nogomet bio pravi odabir. 

Već duže vremena iz Italije stižu vijesti kako brojni klubovi prate Vuškovića.

- Smatram da je on igrač za veliki klub, predodređen da bude budući stoper hrvatske reprezentacije. Ne iznenađuje me interes talijanskih klubova. Oni sigurno sve prate, a u budućnosti prema karakteristikama koje posjeduje moglo bi ga se usporediti s Bonuccijem ili s braničima koji posjeduju odlične fizičke sposobnosti i sjajnu tehniku. Impresionirao me njegov karakter, to je karakteristika koja se ne može naučiti, a kada tako nešto posjeduješ s 18 godina to može biti odlučujuća stavka za svijetlu budućnost - zaključio je Argurio. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68633, "");
Pregledaj komentare