Foto: Luka Mladinić CIJELI BALETIĆEV GOVOR: 'Za sramotan pokušaj odvajanja Torcide i Našeg Hajduka i sijanje razdora među navijačima ne postoje dovoljno dobre riječi i sramota je da to govori predsjednik Hajduka'

CIJELI BALETIĆEV GOVOR: 'Za sramotan pokušaj odvajanja Torcide i Našeg Hajduka i sijanje razdora među navijačima ne postoje dovoljno dobre riječi i sramota je da to govori predsjednik Hajduka'

Zbog situacija u kojima ispliva nečiji ego, redovito se događa da Hajduk tone

Evo i cijelog ovora predsjednika udruge Naš Hajduk Tonija Baletića na Skupštini dioničara HNK Hajduk Split:

'Dobar dan svima okupljenima.

Budući da ovo obraćanje dolazi u iznimno turbulentnom razdoblju za Hajduk, želio bih na samome početku razriješiti jednu bitnu stvar - Naš Hajduk je ovdje da kao suvlasnik i predstavnik navijača komentira rezultate vašeg rada.

To je naše pravo te obveza i odgovornost. Nema sumnje da ćemo uvijek i nedvosmisleno uputiti i pohvalu i kritiku, pazeći pri tom isključivo na interes kluba, a ne na imena i prezimena, titule, pa ni zasluge iz prošlosti. Rješenje situacije s Ultrom jedan je od poteza koji zaslužuje pohvale. Pregovori su to iz kojih je Hajduk izašao s benefitom.

Nažalost, to ne možemo reći za sve pregovore koje ste, predsjedniče, odradili u proteklom periodu.

Javno smo uputili kritiku, a ovdje je posebno ističemo – rezultati pregovora s HNS-om, točnije, izmasakrirani inicijalni zahtjevi su nedopustivi. Nedopustivi su kao rezultat pregovora i nedopustivi su nakon svog truda i borbe koje su u čist, pošten i ravnopravan nogomet uložili navijači Hajduka.

Godine suprostavljanja političkim strukturama, prosvjedi i traženje poštenog tretmana za klub, ne mogu i ne smiju biti svedene na lakrdiju i političke skupove na Poljudu. Upravo politika godinama drži čvrsto na okupu bezakonje, kriminal i korumpiranu sudačku organizaciju, a svi oni imaju isti cilj, ponižavati Hajduk, Split i Dalmaciju.

Suvišno je ponavljati što se sve dogodilo prije nego ste izmijenili zahtjeve do neprepoznatljivosti te skupa sa zaštitnim licima istog tog kriminala i ruganja s Hajdukom sjeli za zajednički stol, a onda pred zaprepaštenom hajdučkom javnošću utvrdili da se Zakon o sportu provodi, da je HNS-ovo poslovanje transparentno i da nam ne treba strani sudački povjerenik.

Nećemo dozvoliti tu neistinu.

Brojne medijske laži nizale su se mjesecima, a i dalje se nižu. Hajduk se napadalo grupno i individualno. Lažne brojke, lažne informacije, klevete, rušenje ugleda Kluba. Sve se to događalo u javnom medijskom prostoru, vama ispred nosa, a da nitko od vas nije rekao ni riječi. Nitko iz kluba nije demantirao te laži, nitko nije objavio stvarne činjenice, nitko iz Hajduka se nije potrudio raskrinkati neprijatelje ovog kluba. Naprotiv, pustili ste ih da svojim šporkim nogama gaze po Hajdukovoj kući, bez imalo srama!

Ali, kada je cilj zaštita ugleda i vrijednosti Kluba onda je reagirao Naš Hajduk, kao što to uvijek čini.

Tada, kad ste se osjetili prozvanima, proradio je uspavani klupski PR. Obratili ste se. I to odabranim novinarima, odabranim riječima, a sve kako biste pokušali diskreditirati suvlasnike Kluba i navijače Kluba.

Za sramotan pokušaj manipulacije i odvajanja Torcide od Našeg Hajduka i za sijanje razdora među navijačima ne postoje dovoljno dobre riječi i sramota je da to govori predsjednik Hajduka.

Javno ste pozvali da vas pustimo da radite svoj posao. Hoćemo i jesmo. Za to vas je NO odabrao i za to primate plaću.

Zapamtite da je ovo klub svojih navijača i njihovoj ste kritici uvijek podložni.

Isto tako, a to ste vjerujem zapamtili tijekom natječaja za Nadzorni odbor, sustav koji smo gradili, sustav je koji ćemo uvijek štititi! Iako, i tada ste 'sumnjali u namjere donositelja odluka'.

I tada nam je model koji štiti Hajduk bio ispred osobnih imena. I uvijek će biti!

Hajduk je najveće i jedino ime koje za nas postoji.

Zbog situacija u kojima ispliva nečiji ego, redovito se događa da Hajduk tone. Nemojte to dozvoljavati.'

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48010, "");
Pregledaj komentare