Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr David Čolina: Zadovoljava me samo prvo mjesto, ali ni drugo ne bi bilo loše

David Čolina: Zadovoljava me samo prvo mjesto, ali ni drugo ne bi bilo loše

Ove godine imamo dosta dobru ekipu - kaže Hajdukov lijevi bočni

David Čolina vratio se s reprezentativne akcije U21 reprezentacije Hrvatske koja je uspješno apsolvirala San Marino (10:0) i gostovanje u Grčkoj (1:0). Čolina je protiv San Marina odigrao cijeli susret, dok je protiv Grčke bio na klupi. Hrvatska je s dvije pobjede ostala u igri za Euro. Odluka će pasti u studenom kada izabranici Igora Bišćana gostuju u Škotskoj (12.11), a zatim pet dana kasnije dočekuju Litvu.

- Protiv San Marina to nije bilo neko mjerilo. To je više bila utakmica za ući u ritam. Druga utakmica je bila puno bitnija, a najvažnije je bilo uzeti tri boda. U situaciji smo da ovisimo sami o sebi, utakmica protiv Škotske će odlučivati - rekao je Čolina kojem je veliki motiv nastup na Euru za mlade iduće godine. 

- Euro je najveći izlog koji možeš imati. Treba se izboriti za nastup, a ja imam pravo igrati i u sljedećim kvalifikacijama.

Protiv Gorice je zaradio crveni karton, a kaznu je odradio u kup ogledu protiv Graničara. Kakav je danas pogled na susret s Goricom?   

- Po meni prvih 45 minuta je bilo odlično. Bili smo puno bolja ekipa. Imali smo šansi otići na dva ili više golova razlike. Stigao je penal, ponavljanje, tu se igra razvodnila. Kod crvenog kartona sam ispao jako naivan. Bila su još tri igrača blizu, nisam obraćao pažnju. Nisam ispao najpametniji.

Kako si zadovoljan svojim statusom? 

- Zasad mi je trener dao povjerenje. Nadam se da sam ga opravdao.

Sigurno ti nije bilo lako kada te Igor Tudor stavio sa strane zajedno sa Simićem i Nejašmićem početkom godine? 

- S jedne strane mi je to bio dodatan motiv. Čak bih rekao da sam kod Tudora odigrao dvije-tri najbolje utakmice. Protiv Rijeke na Poljudu, s Dinamom u gostima te s Istrom na Poljudu.

Je li ti lakše igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji?

- U principu mi je to svejedno. Svaki trener ima svoje zahtjeve. Tko se prije prilagodi taj će igrati. 

Tko su ti igrački uzori?

- Alaba i Marcelo. 

Mnogi kažu da moraš dosta raditi na fazi obrane?

- Otkad sam došao to je glavni prioritet.

Je li to problem popraviti kada već stekneš neke navike i zagaziš u seniorski nogomet? 

- Naravno da je lakše popravljati kad si mlađi, ali igrači napreduju dok god igraju. Dok si mlađi većinom se orijentiraš na fazu napada, a obranu odradiš. Kada dođeš u seniorski nogomet onda je faza obrane prioritet. 

Kakva su tvoja osobna očekivanja?

- Ne trebaju očekivanja biti pretjerana već ići malim koracima naprijed. 

Što može Hajduk ove sezone?

- Rekao bih da ove sezone imamo dosta dobru ekipu, napadački smo dosta jači. Treba vremena da se to uigra. U svim utakmicama osim protiv Dinama smo bili puno bolja ekipa. Očekujem da će rezultati doći s dobrom igrom. 

Tu si već više od godinu dana, kako se 'purger' snašao u Splitu?

- U Splitu je lijepo, lijepa klima i život.

Ugovor s Hajdukom veže do ljeta 2023. godine. Proteklog ljeta spominjao se transfer u Celtic. Je li to bilo blizu? 

- Naravno da godi kada te traže drugi klubovi. Moja sadašnjost je Hajduk i koncentriran sam na Hajduk.

U nedjelju na Poljud stiže Šibenik... 

- Na papiru možda jedna od lakših, ali ako se u takvim utakmicama ne uđe 100% protivnik će te kazniti. Trebamo se što bolje pripremiti. 

S čim bi bio zadovoljan ove sezone?

- S ovakvom ekipom jedino me zadovoljava prvo mjesto. To treba zaslužiti i izboriti. Drugo mjesto isto ne bi bilo loše. Bilo bi lijepo i kup osvojiti - zaključio je Čolina. 

Vaša reakcija na temu