Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Dalić uoči Albanije poslao jasnu poruku i otkrio što mu smeta

Dalić uoči Albanije poslao jasnu poruku i otkrio što mu smeta

Zasmetali su mu određeni natpisi

Nakon poraza od Španjolske (0:3) pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je ispit na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U srijedu (15 sati) izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Albanije.

- Znali smo da će ova utakmica biti važna prije turnira. Želimo proći grupu, pozitivni smo, nismo obeshrabreni nakon Španjolske. Znamo da moramo biti bolji nego prvu utakmicu, zadovoljni smo sa svime, pripremili smo se, odradili što treba. Znate da je Vlašić otpao, ostali su zdravi - rekao je u najavi utakmice hrvatski izbornik, a zatim dodao:

- Albanija nije suparnik kvalitete Španjolske, ali zaslužuje veliki respekt. Motivirani su i organizirani, moramo biti strpljivi i oprezni. Znamo da nam je cilj pobjeda, bit ćemo ofenzivniji, želimo biti bolji. I protiv Španjolske smo imali posjed, imali više šansi, ali sad moramo biti još bolji. Bit će promjena u sastavu, to ćemo još odlučiti.

Dotaknuo se Dalić činjenice i da su Hrvatsku mnogi otpisali nakon poraza od Španjolske.

- Nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu. Osjećaj nije bio lijep. Uvijek smo bili nekakvi autsajderi, nitko nije vjerovao u nas, a osvojili smo tri medalje. I najuspješniji smo poslije Francuske. Hrvatska zaslužuje veći respekt i poštovanje. Engleska je osvojila jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi kao ne vrijedimo. Mladi smo i hrabri, to je dokaz 100 tisuća Hrvata u Berlinu, naši rezultati pokazuju da smo bolji nego kako nas se gleda. Znam da nakon poraza ima dosta pesimizma, ali nadam se da ćemo opet biti pravi, onakvi kakvi jesmo, veselimo se tome. A, ne brine nas tko što govori.

Kakva je situacija s Petkovićem, hoće li startati protiv Albanije?

- Nema potrebe za tim temama. Razgovarali smo igrači, stožer i ja. Razgovarao sam s Brunom, sve je riješeno. Sutra ćete vidjeti hoće li on početi. Važan nam je igrač. Tenzija nema, nisu nam potrebne, znate moj stil. Želim mir i lijepu atmosferu, imamo je, nema potrebe da potenciramo svi skupa nešto drugo. Kod nas se zna red, tako idemo i dalje - zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu