Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Dambrauskas: Trebamo prestati pričati o Kupu i fokusirati se na novu sezonu

Dambrauskas: Trebamo prestati pričati o Kupu i fokusirati se na novu sezonu

Hajduk počinje s pripremama

Nogometaši Hajduka danas započinju s pripremama za novu sezonu, a uoči prvog treninga izjavu za medije dao je trener Valdas Dambrauskas.

'Trebamo prestati pričati o Kupu. Odradili smo dobar posao, ali moramo se pripremati za budućnost. Da, igramo za trofeje, igramo kako bismo uveseljavali ljude i kako bismo imali razloge za slavlje, ali od danas moramo razgovarati o sljedećim utakmicama, treninzima, sastancima… Ono što smo napravili je dio prošlosti. Važno je za klub, ali ostaje u prošlosti. Trebamo se fokusirati na novu sezonu i nove izazove i pripremiti se kako bismo bili u što boljoj poziciji za pobjedu', rekao je uvodno. 

Kratko se osvrnuo na kratak odmor, a potom na domaća i europska natjecanja koja Hajduk čekaju u narednom periodu.

'Moramo poštivati sva natjecanja - hrvatska i europska. Meni je prvi put u Hrvatskoj da ću igrati europska natjecanja, ali ne i u karijeri', istaknuo je.

Dodao je da imaju plan i ideju kao i dobre protivnike na pripremama.

'Igrat ćemo protiv jakih klubova koji igraju različitim stilom, što će biti izazov za nas', istaknuo je.

Smatra i kako ova sezona neće biti obična zbog Svjetskog prvenstva, bit će drugačija od svih, zbog čega su, rekao je, dobre pripreme vrlo važne. 

'Imat ćemo utakmice svaka tri dana. Trebamo se pripremiti najbolje moguće', istaknuo je.

Upitan je i o današnjem sporazumnom raskidu ugovora s Josipom Posavcem.

'To je nogomet. Posavec je vrijedan, fantastičan karakter, ali imao je jaku konkurenciju i naravno da traži način da negdje igra', odgovorio je Dambrauskas. 

Odmah na početku sezone u Zagrebu se igra za trofej protiv Dinama...

'Najbolje je što se može dogoditi na početku sezone upravo je igra za trofej, zato je Superkup važan. Kada bi u svakoj ligi bilo tako - da jedna momčad osvoji Kup, a druga prvenstvo - svugdje bi bilo zanimljivo', naglasio je i poručio kako uvijek žele biti u borbi za trofeje.

Komentirao je i trenutnu situaciju s igračima, pri čemu je rekao da se žele pojačati na određenim pozicijama, ali da je momčad dobra.

'Vjerujemo da možemo igrati sa svima, što smo i pokazali u završnici sezone', rekao je.

Dodao je da selekcija traje tijekom cijele godine.

'Tražit ćemo pojačanja. Vodimo mlade u Austriju, dat ćemo priliku najprije onima koje imamo u klubu', kazao je i poručio da će se precizan broj putnika znati kroz par dana.

Vaša reakcija na temu