Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Bravo momci, zaslužili ste pobjedu i idemo sad još više raditi!

Damir Burić: Bravo momci, zaslužili ste pobjedu i idemo sad još više raditi!

Možemo kazati da je šteta što realizacija nije bila na nivou

Hajduk je na Poljudu slavio sa 2:0 protiv Varaždina, a susret je prokomentirao strateg 'bijelih' Damir Burić.

- Danas smo vidjeli momčad koja je htjela, željela i realizirala pobjedu doma. Nije to tako lako kako je na terenu za nekoga djelovalo. Varaždin je jedna neugodna i dobra momčad. Momci su danas obranu i napad realizirali dobro i mogli smo vidjeti puno šansi kroz igru, dominaciju, kreaciju. Možemo kazati da je šteta što realizacija nije bila na nivou. Ta nit nam se vuče kroz puno utakmica i tako bismo mogli privesti utakmicu puno prije i mirnije. Momci su pod pritiskom želje za prvim mjestom. Sve u svemu možemo kazati: 'Bravo momci, zaslužili ste pobjedu i idemo sad još više raditi'.

Kritike su pozitivno djelovale na vas i na momčad...

- Najvažnije je da svoje stvari pravilno analizirate. Jako smo kritični prema sebi, ali isto moramo znati jesu li kritike zlonamjerne ili dobronamjerne. Netko može i poslije današnje utakmice izmisliti nešto i kazati 'nije bilo igre'. Mi imamo neke druge pokazatelje. Protiv Intera smo imali mnoštvo prilika i pet igrača u momčadi kola, a bilo je kritika da smo bili loši. Sad mi moramo držati ovaj nivo i kvalitetu igre, ako se šanse stvaraju postoji kreacija i ideja. Još jednom čestitka momcima.

Vratar Nevistić je branio jako dobro...

- Kad pogledate protiv nas je golman uvijek najbolji igrač. Vratar protivničke momčadi protiv Hajduka uvijek bude najbolje ocijenjeni igrač te momčadi.

Potom je upitan o napretku pojedinih igrača...

- Vidjeli smo puno stvari. Što se tiče igre u vertikali i kreiranja situacija smo dosta bolji. Recimo, situacija kad smo sami izašli pred golmana danas je bilo dosta i šteta što nisu okrunjene golom. Vidimo da smo na dobrom putu, da momci žele. Pravo je čudo da Mijo nije dao gol jer takve situacije zabija zatvorenih očiju, ali dogodi se takav dan. Sve te igrače mi vrednujemo i ovim načinom rada oni su na pravom putu i vidim kod njih pravu reakciju i to mi je vodilja. Ima još puno posla ispred nas i imamo dosta vremena za poraditi na nekim stvarima i podizanju fizičke spreme.

Zamjene...

- Morat ćemo sačekati. Malo sam se prepao kad sam ih vidio da šepaju. Morat ćemo vidjeti s liječničkom službom.

Napadački tercet je danas pružio veliku trku, je li to bio problem kod realizacije?

- Mi nakon izgubljene lopte odmah idemo na reposjed i presing, takve stvari utječu na mirnoću. Međutim, ja vidim da je momcima tako drago igrati i nastojat ćemo podići formu i nastaviti takvim ritmom dalje. Mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica, ali dogode nam se utakmice kao protiv Istre i tih pet minuta spavanja. Mi ne letimo, čvrsto smo na zemlji i znamo točno što možemo. Cijeli fokus i koncentracija je sad na utakmicu protiv Lokomotive.

Vaša reakcija na temu