Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Čestitam svojim momcima koji su odigrali jako kvalitetnu utakmicu

Damir Burić: Čestitam svojim momcima koji su odigrali jako kvalitetnu utakmicu

S obzirom na način igre Gorice, mi smo morali napuniti sredinu

Hajdukov trener Damir Burić nakon pobjede nad Goricom (3:0) je rekao:

- Hvala gledateljima koji su nas došli podržati u velikom broju. Mogli su vidjeti interesantnu utakmicu. Čestitam svojim momcima koji su odigrali jako kvalitetnu utakmicu protiv suparnika kontra kojega je jako teško igrati.

O strijelcima je rekao...

- Baš mi je drago zbog Jaira i Juranovića. Mi stvarno nismo imali sreće u Koprivnici, ali rekao sam momcima 'idemo radit, dati sve od sebe, trku i agresiju ispoljiti danas'. Pobjeda je nagrada za sve. Ne trebaš ići na sreću, nego na znanje i kvalitet, momci su to jako dobro odradili. Tražili smo jako puno dubine, ali opet je bilo dosta situacija koje nismo realizirali i gdje smo mogli odigrati pas.

Zatim je dodao:

- Veselim se Juri, on je pravi profesionalac i kapetan koji uvijek misli na momčad. Danas je ta volja presudila. Apsolutno smo zaslužili pobjedu i bili bolja momčad. Mi smo danas imali igračke momente, ali se i suprotstavili što se tiče duela. Gorica je neugodna momčad, osim igrom im moraš parirati i duelima, jako dobro smo se s tim nosili.

Komentirao je i karton Eduoku...

- Na Eduoka se ide đonom, još ga udari, on se makne, u tom momentu sudac da njemu žuti karton, ali ne želim o suđenju. Mi smo stalno pokušavali igrati, uvijek je bio cilj što prije zabiti gol i odigrati akciju. Ne želim se dirati u suce, nego se skoncentrirati na nas i igru. Naši navijači su vidjeli momčad koja je željela i htjela.

Slijedi Osijek...

- Ja sam rekao momcima. Već sada je naš fokus Osijek. Mi smo već tu neke stvari jako dobro odradili, želimo iskoristiti ovo vrijeme. Imali smo u momčadi problema što se tiče golmana i krilnih pozicija. Vidjeli smo danas debitanta koji je nagrađen za njegov rad. 

Kalik?

- S obzirom na način igre Gorice, mi smo morali napuniti sredinu. zato smo i rekli - ako mijenjamo, to su mali detalji, nijanse, gdje se samo jedan igrač spusti i jedan sistem pliva u drugi. Danas smo počeli s jednim sustavom, a završili s drugim. Igrači su jako dobro reagirali. Nismo robovi jednog sistema. Čestitke još jednom momcima. Kaliku sam rekao da je morao malo bolje osiguravati poziciju, došlo je do kartona, ako ste primijetili, ja sam sve kartonirane igrače izvadio, moraš sačuvati igrače.

Činilo se da je Eduoku žao što je izašao...

- Siguran sam da bi Eduok zabio da je ostao na terenu, ali ovako sam siguran da će igrati protiv Osijeka.

Upitan je je li mu sad još više žao zbog poraza u Koprivnici...

- Mi gledamo uvijek prema naprijed, što je bilo - bilo je, vratiti vrijeme ne možemo.

O ozljedama vratara je kazao...

- Duka je imao oteklinu, upalu lakta, nije bio u stanju braniti, injekcija nije pomogla. Posavec i dalje ima problema, ne želimo riskirati dok to ne bude sto posto. 

Vaša reakcija na temu