Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Kriv sam za ovaj poraz, ali imam nevjerojatno veliku želju za daljnjim radom!

Damir Burić: Kriv sam za ovaj poraz, ali imam nevjerojatno veliku želju za daljnjim radom!

Visoki poraz ide na moju kapu jer sam ja taj koji je riskirao zadnjih deset minuta

Hajduk je poražen na Poljudu od Rijeke. Strateg 'bijelih' Damir Burić prokomentirao je utakmicu.

- Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu i kako to biva, ono što smo trebali realizirati mi nismo to napravili. Danas je dan u kojem nemam objašnjenja za neke stvari. Iz akcije koju možeš jednostavno braniti smo primili gol. U organizaciji smo bili dobri. Visoki poraz ide na moju kapu jer sam ja taj koji je riskirao zadnjih deset minuta, išao sam na all in. Ja sam kriv za ovaj poraz, tako da igrači nisu krivi ništa nego ja. Ima dosta i dobrih stvari kod momaka, tako da ćemo to nastojati pokazati i demonstrirati u sljedećoj utakmici.

Publika je vikala 'Buriću odlazi'...

- Znate da sam maksimalno skoncentriran na rad. Na to ne mogu utjecati. Jedino tko može utjecat na to je predsjednik kluba. Što se mene tiče ja ću nastaviti dalje raditi s momčadi, jer mi to pričinjava zadovoljstvo. Još uvijek imam nevjerojatno veliku želju za daljnjim radom. Ako sam ja problem onda je to najmanji problem.

Izvadio je Svatoka, ostavio Radića, je li ga tako utopio?

- Nama je iz zadnje linije trebalo bolje otvaranje. Zato smo stavili Hamzu na halfa, Čolak je tada bio sam kao špica, na taj način smo pokušali ubaciti Stanka zbog prekida i centaršuteva. Danas smo imali bezbroj kornera, nije niti jedan bio opasan, Juranović je u tom pogledu jako daleko. Nismo uspjeli neke stvari organizirati kako bi trebali. Još nismo toliko daleko da kad nam netko fali možemo promijeniti jedan na jedan. 

Je li nedostajalo agresije u drugom poluvremenu?

- Rijeka je jednostavno igrala i čekala iza centra na naše greške. Bili su dobro organizirani. Najjednostavniji nogomet, ali jako efikasan. Očitali su nam lekciju kako jednostavno doći do pobjede. Ovih 4:0 nije realno stanje na terenu. Naše htjenje i želja je bilo da damo gol, njima je ušlo sve što su šutirali, a nama nije. Ubuduće  ćemo sigurno bolje izgledati. Žao mi je najviše navijača koji su nas u velikom broju podržati. Moramo brzo naučiti iz ovog danas.

U ovoj utakmici ste bili bez stopera, a u drugoj ćete biti bez veznih igrača Nejašmića, Caktaša i Hamze...

- Uvijek nas prate neki problemi. Moramo i to riješiti. Danas smo vidjeli što znači sigurnost u obrani. Ne možemo mi nadomjestiti tri igrača tek tako. Na nama je sad naći prava rješenja i da vidimo gdje smo. Analiza ove utakmice za nas će biti važna.

Mislite li da možete podignuti ovu momčad?

- Mislim da smo to puno puta pokazali i dokazali. Meni to nije nešto novo. Mi smo imali tri pobjede, sve s nulom, pa nije valjalo. Dobili smo Dinama, bili prvi, opet nešto nije valjalo. Mi smo se svaki put uzdigli i vratili. Ne sumnjam da ćemo opet biti na pravom putu, to je samo pitanje vremena.

Vaša reakcija na temu