Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Moramo izaći kao pobjednici iz dvije utakmice s Dinamom!

Damir Burić: Moramo izaći kao pobjednici iz dvije utakmice s Dinamom!

Zadnja dva susreta nam nije protivnik zapucao na vrata

Nogometaši Hajduka će sutra igrati prvu utakmicu polufinala Kupa protiv Dinama. Evo što je uoči tog dvoboja kazao trener Damir Burić:

- S obzirom da danas imamo još jedan trening, saznat ćemo tko nam se priključuje. Bencun ima udarac u koljeno, još je upitno hoće li moći. Isto je s Velazquezom. Sačekat ćemo tko će nam biti na raspolaganju. Tudor i Mujan imaju svoje probleme - započeo je Burić pa dodao:

- Nestrpljivo je čekamo, pozivam sve navijače da budu uz nas, podrška nam je potrebna da mladi igrači odigraju pravu utakmicu.

Protivnik je vodeća momčad lige, najbolja hrvatska momčad u ovom trenutku...

- Ovo je Kup utakmica, ima svoju draž. Igrati protiv Dinama znači da dodatna motivacija ne treba. To je najlakši dio, što se tiče pripreme. Igrači su upoznati s protivnikom, samo se radi o nijansama. Dinamo je protiv jakih momčadi pokazao pravo lice, dok su protiv manjih varirali u formi i sastavom.

U prošlom dvoboju na Maksimiru, Hajduk je ostao bez boda u sudačkoj nadoknadi...

- Primili smo zadnji gol u 93. minuti nakon auta, to je jedan put što se dogodilo, inače smo odigrali dobre utakmice protiv njih. Naravno govorim o periodu otkako sam tu. Mislim da smo u tim utakmicama odigrali kvalitetno, vratar Eduardo je fenomenalno branio, ali moramo gledati naprijed. Očekuju nas tri utakmice. Moramo ih odigrati kvalitetno. 

Radi li se o utakmicama sezone?

- Ovo su nam jako bitni susreti, moramo izaći kao pobjednici iz ove dvije utakmice.

Kazao je Burić i koga najviše cijeni od Zagrepčana...

- Najviše cijenim Pjacu, a volio bih da je Velazquez tu, problem bi bio riješen. Ovako ćemo trebati tražiti druga rješenja, ako se on ne oporavi. On je idealan za njega, bio bi gušt gledati - kazao je Burić pa nastavio:

- Zadnje dvije utakmice nam nije protivnik zapucao na vrata, nadam se da će se obrana na račun toga stabilizirati i pokazati protiv Dinama svoje pravo lice. Bilji je odigrao bez greške prošlu utakmicu, Šimić nije bio u stanju zbog temperature igrati.

Koji je cilj uoči utakmice?

- Ja mislim da je važno ne primiti gol, a bilo bi fenomenalno kada bi ga dali.

Što je s Vlašićem?

- Puno se očekuje od svih nas. On je dio momčadi, nastojat ćemo djelovati kako bi i njemu bilo lakše. žao mi je što u prošloj utakmici nije dao gol, to bi ga ponijelo, donijelo mu još samopouzdanja. Međutim, kažem već sad da će biti dobar protiv Dinama.

Za kraj, poruka za navijače...

- Zajedno smo jači, neka budu uz nas kada bude najteže.

Vaša reakcija na temu