Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Burić: Pravu šansu od prvog dana kada sam došao nisam dobio, bilo je bušenje na sve strane

Damir Burić: Pravu šansu od prvog dana kada sam došao nisam dobio, bilo je bušenje na sve strane

Jedinu molbu koju sam imao; dovedite mi napadača i da odradim pripreme

Pred Hajdukom je posljednji susret polusezone. U 19. kolu Prve HNL u nedjelju (17.30) na Poljudu gostuje Istra. 

- Atmosfera u momčadi je jako dobra. Bliži se kraj sezone koja je počela jako rano, mislim da igrači jedva čekaju da završi prvi dio kako bi dobili dobru pauzu. Mi smo s igračima sve odradili, dali im plan rada za blagdane - rekao je trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao Istre.

- Velika je želja za pobjedom protiv Istre koja se pokazala u zadnjoj utakmici kao bolja momčad od Rijeke. Imali su veliki broj šansi. Dobra su i kvalitetna momčad, a ta kvaliteta nije pretočena u bodove.

Jesu li sudačke odluke 'krivac' za manjak bodova?

- Mislim da ste to jako dobro analizirali. Imali smo dosta peha, nesreće. Koliko smo imali sreće u prvom poluvremenu protiv Dinama u Zagrebu toliko smo imali nesreće u drugim utakmicama. Mogli smo dobiti penal u Zaprešiću. Osijek nam je dao dva neregularna gola. U Gorici smo primili gol iz ofsajda. Negdje bod, dva, tri, pa ozljede... Nevolja ne dolazi sama, uhvatilo nas je sa svih strana. Ali, mi se ne predajemo nikad, naša momčad uvijek daje sve. Nastavit ćemo tako i dalje, neke stvari ne možemo promijeniti.

Kakvo je stanje s ozljedama, Stanko Jurić ima tri žuta kartona...

- Nema Posavca, Vuškovića. Juranović je pod znakom pitanja, morat ćemo sačekati još jedan dan. Ostali su svi na broju. Za susret s Istrom imamo jako dobar sastav.

Kako vam je raditi u situaciji kada svi pišu 'Burić je bivši'? Očekujete li da vam novi sportski direktor da povjerenje za dalje? 

- Ja sam profesionalac, radim svoj posao, bez obzira na sve komentare. Meni je totalni fokus na momčad, rad, to se neće mijenjati. Ja ću ostati svoj. To mi još više dajem motivacije da izdržim sve i pokažem momcima kako se s tim nositi.

Ostajete li trener nakon Istre?

- To pitanje ste postavili krivoj osobi.

Što vam je rekao predsjednik Brbić i kakva je sugestija Nadzornog odbora?

- Vjerujte mi, nije bilo nikakvih priča, razgovora. Predsjednik Brbić se očitovao, to je sve što je bilo. Ne znam tko dolazi.

Osjećate li da imate podršku u klubu?

- Ako ste gledali cijelu sezonu bilo je svega. Od prvog trenutka je bila neka destrukcija. Pravu šansu od prvog dana kada sam došao u Hajduk nisam dobio, bez obzira na pobjede. Ja nisam osjetio dobrodošlicu, a vi ste vidjeli momčad koja je bila prva, dugo se borila za vrh. Pored svega je bilo bušenje na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i tako ću nastaviti.

Tko vas je 'bušio'?

- Ne bih u detalje, vi znate sve. Tko je to i odakle je to.

Je li čaša s vaše strane polupuna ili poluprazna?

- Dotakli smo se maloprije situacije koje su se događale. Kada to sve zbrojimo, vidite da tu nedostaje pet, šest bodova. Moramo biti objektivni, nosili smo se s puno nedaća i problema.

Koliko vam smetaju medijski napisi?

- Svakome sam bio na raspolaganju, bio sam maksimalno fer i korektan. Vi možete pogledati jeste li vi bili sa mnom. Najvažnije mi je što mogu sa svakim od vas otvoreno pričati, takav sam bio uvijek.

Koliko ste zadovoljni napretkom momčadi otkad ste ih preuzeli, pa do danas?

- Bili smo prvi na ljestvici, pobijedili Dinamo, što nitko nije očekivao. Vrlo malo golova smo primali, jako puno golova davali. Jedinu molbu koju sam imao; dovedite mi napadača i da odradimo pripreme. Nijedno od toga nisam dobio. Kreirali smo bezbroj šansi, nedostajao nam je napadač. Onog trenutka kada se dogodi da nam nedostaju tri glavna obrambena, tri glavna veznjaka, tri glavna u ofenzivi, to nitko ne može nadoknaditi. Mi smo momčad u stvaranju. Ljubić se etablirao, Juranović reprezentativac, Ismajli najbolji defenzivac Albanije, Nejašmić je u reprezentaciji, Čolina u reprezentaciji... Ako vratimo film unazad što se događalo, svatko tko je u nogometu će shvatiti da svaka momčad ima lošiju fazu, a iz te faze možeš izaći ako imaš širinu kadra.

Što je nedostajalo ovom Hajduku da rezultati budu bolji? Je li to napadač ili nešto više? Jeste li zadovoljni s igračima koji su došli?

- Svi igrači su na krilnim pozicijama. Ako uzmemo Krstanovića koji je s 38 godina u vrhu liste strijelaca. Osijek ima tri napadača, a mi imamo krilne igrače i uvijek moramo improvizirati. Nemamo profil igrača za igru u šesnaestercu. Kada treba zabiti gol onda nam fali igrač u 16 metara. U trenucima kada ideš na sve ili ništa, onda ti protivnik naudi preko kontri. Dosta je stvari momčad odradila dobro. Vratite utakmicu nazad, nemojte samo gledati rezultat. Pogledajte utakmicu protiv Rijeke, stali su iza centra. Ne možemo reći da nas je Rijeka nadigrala. Da smo mi tako odigrali bilo bi svega. Bilo je dosta situacija kada nismo mogli nadomjestiti izostanke. Možeš nadomjestiti jednog igrača, dva možda, ali tri nikako. Trideset kornera u dvije utakmica je pokazatelj dominacije. Nama u tim susretima nedostaje pravi izvođač koji je ozlijeđen. Nemam nikakve potrebe ovo govoriti. Najvažnije mi da istina izađe na vidjelo. Ovo što sam doživio ovdje u šest mjeseci nisam doživio nigdje. Bio sam trener u Bundesligi, u Ligi prvaka. Ne znam kada ćete imati trenera da se s tim može pohvaliti - zaključio je Burić.

Vaša reakcija na temu