Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Stanje Posavca i Duke je nepromijenjeno, ne želimo ništa riskirati

Damir Burić: Stanje Posavca i Duke je nepromijenjeno, ne želimo ništa riskirati

Nadam se da će do kraja prijelaznog roka biti još dolazaka

U šestom kolu HNL-a Hajduk gostuje u Osijeku. Susret u Gradskom vrtu na rasporedu je u nedjelju u 20 sati.

- Što se tiče ozljeda napravili smo zdravstveni bilten. Ima igrača koji imaju ljetne viroze kao Josip Bašić i Basel Jradi, vidjet ćemo hoće li biti spremni za odlazak na put. Kad je riječ o Duki i Posavcu stanje je nepromijenjeno i ne želimo ništa riskirati. Želimo da se obojica što brže vrate. Lakše ozljede vuku Nejašmić i Teklić. Imamo još dva treninga, nadam se da ćemo imati dobru momčad na raspolaganju - rekao je u uvodu Damir Burić, a zatim se dotakao Osijeka.

- Nama je najvažniji naš svakodnevni fokus. Da pokušamo reprizirati dobre stvari iz ogleda s Goricom. Momčad je to u stanju i vidi što može. Osijek smo gledali, analizirali, u zadnjim utakmicama nakon ispadanja iz Europe su se koncentrirali na prvenstvo. Vidi se da imaju određenu kvalitetu, u svim utakmicama su mogli pobijediti, i Dinamo i Rijeku. Sve je moguće, čeka nas neugodan i dobar protivnik, ali najvažnije je da mi sprovedemo naše točke, nadam se da smo to u stanju.

Ostaje li sustav kao i protiv Gorice?

- To vam ne mogu kazati. Imamo dosta opcija i može se dogoditi da bude nekih promjena.

Kakav je Osijek?

- Igrali su 5-4-1 u 5-3-2, ali sustav nije toliko bitan. Najvažniji smo mi, naša interpretacija. 

Kakav je plan puta?

- Prošli put smo bili osam sati na putu. Ovaj put idemo avionom. Spavat ćemo u Zagrebu, pa onda putujemo do Osijeka. Željeli smo igračima dati pravu regeneraciju. Znam da su to dodatni troškovi za klub, ali bez toga ne možemo. Iza utakmice ćemo prespavati u Zagrebu.

Kakva je budućnost Marija Vuškovića?

- On će sigurno imati svoju minutažu i u drugoj momčadi. Svakom mladom igraču ćemo dati prostora.

Bliži se kraj prijelaznog roka. Kakva je budućnost igrača koji nisu u prvom planu?

- Imamo dosta talentiranih igrača kojima želimo dati minutažu. Naći ćemo optimalno rješenje za njih. Prijelazni rok još traje, mislim da će na kraju igrači i klub imati zadovoljstvo.

Očekujete li kakav dolazak?

- Nadam se da će toga biti. Kako perspektivnih, tako i što se tiče kvalitete. Ne bih ulazio u detalje. 

Ima li išta od dolazaka Strinića i Bradarića?

- Mislim da je najljepša stvar da igrači koje ste naveli žele doći u Hajduka. Mi smo i dalje atraktivni, svi žele doći kod nas. Mi isto smo realni u svemu tome i znamo što možemo platiti. Mislim da sam vam s ovim sve rekao - zaključio je Burić.

Vaša reakcija na temu