Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić: Trebamo dalje vježbati i trenirati do povraćanja

Damir Burić: Trebamo dalje vježbati i trenirati do povraćanja

Samo vježbom možemo doći do rezultata

Hajduk je slavio na Poljudu protiv Slaven Belupa sa 2:0. Trener Damir Burić prokomentirao je utakmicu.

- Sve čestitke idu mojim momcima koji su ovu pobjedu zaslužili. Mi dosad nismo odigrali jednu utakmicu u kojoj možemo kazati da je sve bilo top. Imali smo dobrih momenata s dosta izglednih situacija bez konkretne završnice. Protivnik nam nije u prvom dijelu stvorio šansu. U drugom poluvremenu dvije minute kao da smo spavali, sretno smo živjeli, da bi opet došli sebi. Moramo poboljšati završnicu i na tome radimo svaki dan. Upozoravao sam da je protivnik neugodan i dobar, a to je najbolje osjetila Rijeka, koja je imala puno više sreće. Mi moramo brzo učiti. Momci su željni i voljni. Za našu igru treba bolji travnjak i za koji dodir više. Nadam se da ćemo popraviti naš teren i da ćemo biti bolji.

Trener gostiju je rekao da su bili bolji.

- Nemam komentar na to. Mi smo bili momčad s dosta šansi, ali nismo ih realizirali i radit ćemo na tome da je popravimo.

Igra Jradija?

- Basel je jako puno radio. Ima dana kad ti pođe nešto za nogom, vidi se motivacija kod njega, a danas mu možda nije bio skroz dan. On je fenomenalan igrač i kad proradi bit će jako opasan igrač.

Prokomentirao je drugi gol.

- Mi smo vidjeli u Njemačkoj dosta bizarnih situacija. To su ti momenti da ljudi dožive nešto što prije nisu vidjeli. Gol kao ovaj nisam još vidio.

Slijede dvije utakmice protiv Gorice.

- Sve u svemu idemo gore muški i hrabro odigrati utakmicu. Moramo se dobro organizirati za srijedu i subotu. Sad nam je prioritet utakmica u srijedu. Gorica je neugodan protivnik i momčad je duže vrijeme zajedno s određenim automatizmima u igri. Čeka nas teška utakmica, ali mi ćemo biti spremni.

Pobjedu su poklonili Torcidi za rođendan i vratili se na prvo mjesto.

- Ostvarili smo ono što smo željeli, a to je pokloniti Torcidi najbolji mogući poklon. Kompliment momčadi i stožeru jer stvarno dišemo zajedno, volio bih da nas ovakvo zajedništvo vodi i kroz sljedeće utakmice.

Nejašmić?

- Odigrao je fantastično i nadam se samo da poslije ovoga neće doći zdravstveni problemi. Optimalno bi bilo da smo imali još i Bradarića, onda bi to bilo još jedan nivo više. Do sada smo uvijek uspjeli kompenzirati igrača koji nedostaje, nadam se da ćemo tako i dalje uspijevati.

Na ponovno pitanje o realizaciji je rekao:

- Trebamo dalje vježbati i trenirati do povraćanja. I to će doći. Samo vježbom možemo doći do rezultata i trenirati dok se ne dovede u savršenstvo. Znam neke igrače koji nisu mogli pogoditi ništa, a nakon niza teških i napornih treninga su došli do sjajne realizacije. Tako ćemo i mi jer nogomet se ne može naučiti preko noći - zaključio je.

Vaša reakcija na temu