Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Damir Burić uoči Intera: Čeka nas neugodna momčad i težak posao

Damir Burić uoči Intera: Čeka nas neugodna momčad i težak posao

Mi smo favoriti, ali oni imaju kvalitetne igrače u svojim redovima

Pred Hajdukom je deveto kolo Prve HNL. U nedjelju na Poljudu (16.30) gostuje Inter, momčad koja je u prvih osam kola zabilježila jednu pobjedu.

- Ovaj tjedan je bio jako dobar po pitanju rada i koncentracije. Momci su odradili jako i kvalitetno i dobro. Polako se vraćaju igrači, jučer nam se na treningu priključio Eduok, ali moramo paziti, ne smijemo ga preforsirati. Osim Stipe Vučura svi igrači su tu - rekao je u najavi susreta trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao Intera.

- Kada radite analizu Intera oni su u uzlaznoj putanji. Dinamo ih je dobio na jedvite jade, protiv Rijeke su remizirali. Moramo nevjerojatno paziti, znamo što nas čeka. Mi smo favoriti, ali oni imaju kvalitetne igrače u svojim redovima. Promijenili su sustav, igraju 5-3-2 ili 5-4-1. Možemo i protiv nas očekivati da će biti orijentirani defenzivno. Čeka nas neugodna momčad i težak posao. Tablica nas neće prevariti, moramo biti fokusirani na nas i odigrati kvalitetnu utakmicu.

U veznom redu je velika gužva, Bradarić će zaigrati na Poljudu nakon dugo vremena?

- Naš je cilj bio napuniti vezni red kvalitetom. To je srce momčadi, odatle kreću sve akcije. Imamo više opcija, naravno kada su svi zdravi. Sada je situacija komforna za nas, ova utakmica u Rijeci je pokazala da smo u veznom redu bili jako dominantni. U drugom dijelu smo uzeli loptu, nedostajalo nam je dubine. Bila su tri dobra trenutka. Stanko Jurić je imao slobodnog Delića, a potom i Jakoliša. Jairo je šutirao preko vrata. Htio bih više takvih situacija. Bradarić je odigrao dobro, njegovim dolaskom imamo stabilitet u sredini. Možda nam je nedostajala prava desetka koja je u stanju to kvalitetno odigrati. Ali, povratkom Mije imamo više opcija.

U kakvom je stanju Bulos?

- Radimo svakodnevno s njim, ali moramo s njim malo pričekati.

U kakvom je stanju travnjak?

- Naši radnici su odradili dobar posao, želimo poboljšati uvjete. Imamo puno utakmica ovaj mjesec, nadam se da će protiv Intera teren biti bolji. 

Sada slijede laganije utakmice, barem na papiru?

- Moraš biti na nivou da svakog protivnika pobijediš. Ti pod navodnike laki protivnici su najteži. 

Hoće li biti promjena u momčadi?

- Sigurno, imamo veći izbor. Znamo kakvu kvalitetu momčad ima, želimo imati optimalni sastav protiv Intera.

Jeste li na slatkim mukama, prije tri godine niste imali širok roster?

- Svako vrijeme nosi svoje. Način na koji radimo i igramo je na našoj strani. Iznimno me veseli kada vidim da se momčad taktički podiže. U stanju smo mijenjati sustav tijekom utakmice, na fizičkom planu se podižemo. Kada vidim atmosferu svaki dan, to mi daje satisfakciju i sigurnost.

Poruka navijačima?

- Bilo bi lijepo kada bi došle obitelji s djecom. Dat ćemo sve od sebe da budemo pravi. Volio bih da dođu u što većem broju - zaključio je Burić.

Vaša reakcija na temu