Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Kralj / Pixell Damir Mišković: HNS ne smije javno prezentirati ugovor!

Damir Mišković: HNS ne smije javno prezentirati ugovor!

'Nije se pomagalo samo jednoj TV kući, nego je samo jedna bila zainteresirana'

Damir Mišković je za Sportklub razgovarao o mjerama koje je Rijeka morala poduzeti s obzirom na nalet koronavirusa, o stanju u hrvatskom nogometu, a posebno je naglasak stavljen na aktualnu temu prodaje prava na prijenose HNL-a. 

Kao prvi potez u vrijeme koronavirusa odlučili ste smanjiti plaće u Rijeci...  

- Nije rezanje plaće. Specifična je situacija i svi mormo gledati kako da spasimo klubove, a automatski se onda spašavaju i igrači jer bez klubova nema ni igrača. Treba naći tada zajdnički jezik da se vidi koliko je financijskih sredstava potrebno u sljedećih godinu dana da bi klub bio na životu. Svaki odgovorni klub mora razmišljati u narednih 16 mjeseci. U Hrvatskoj imamo prihode 80% od transfera, a sljedeći transfer rokovi neće biti nešto što će zadovoljavati bilo koji klub u Hrvatskoj da ostane na razini na kojoj je bio prije. 

HNS je krenuo u prodaju tv prava za HNL, o čemu se tu radi jer prošli put nije bilo obzanjeno na takav način. Kakav je to ugovor, kako ste se odlučili na taj korak?

- Kada govorimo o principu, postojala je Udruga prvoligaša koja je napravila natječaj i zvala TV kuće tamo oko 11/12 godine. Pozvane su sve kuće, ali su se javili samo iz T-Coma, ali ponavljam da nije istina da druge kuće nisu pozvane. Ako vi kao TV kuća potpišete s nekim ugovor, nećete dopustiti da taj ugovor bude javan. Tako i HNS ima tu obvezu da ne smije javno prezentirati ugovor. O ciframa se može govoriti, ali o prezentaciji ugovora nema priče. To što od toga napravimo skandal, to je druga stvar. Tada su svi klubovi glasali za TV prava, a nakon ukidanja Udruge, HNS je vlasnik natjecanja, tako da ne treba pričati posebno o klubovima. Dakle, nije se pomagalo samo jednoj TV kući, nego je samo jedna bila zainteresirana. Nismo pregovarali još ni sa kim, ali su izvana došle TV kuće i nama prezentirali i rekli kako vide hrvatski nogomet. Nije pričano o svotama, nego o modelu.

Cijeli razgovor POGLEDAJTE OVDJE  


Vaša reakcija na temu