Danas započinje 65. jubilarna Regata krstaša, najzanimljivije će biti u Jelsi

Danas započinje 65. jubilarna Regata krstaša, najzanimljivije će biti u Jelsi

Ruta od Splita do Jelse iznosi 26 nm, krstaši će se razvrstati u maksimalno 10 skupina

Danas započinje 65. jubilarna Regata krstaša u organizaciji JK Split. Start regate predviđen je za 10 sati, a ovisno o vremenskim uvjetima, odnosno vjetru, krstašima će start biti ispred lučice Spinut, na punti Čiova ili čak u splitskim vratima.

Regata koja je započela 1953. godine ovoga će vikenda okupiti 40 brodova s posadama, broj učesnika je limitiran zbog broja privezišta u jelšanskoj luci. Ranije se ova regata održavala na ruti Split - Šolta - Hvar - Split, ali je zbog skupih vezova u Palmižani postala neodrživa. Ipak, posljednjih godina su Jelšani pokazali zanimanje za ovaj jedriličarski događaj u najavi sezone. Upravo je i ideja turističkih djelatnika općine Jelsa bila da 'prigrle' ovu regatu i pruže joj pravu domaćinsku potporu. 

Ruta od Splita do Jelse iznosi 26 nm, krstaši će se razvrstati u maksimalno 10 skupina.

Nakon prvog dana, dakle u petak, u Jelsi vrijedni turistički djelatnici organiziraju feštu i dodjelu nagrada za najbolje u prvoj etapi, subota je slobodan dan, ali u portu jelšanske luke će biti organizirana prigodna kratka regata koja za natjecatelje nije obavezna, alli je atraktivna.

U nedjelju, 17. lipnja je na programu druga etapa regate, ona od Jelse do Splita, a ispred klupskih prostorija iste večeri dodijelit će se nagrade najboljima nakon dva dana regatavanja.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14