Današnjem šefu škole Dinama malo je falilo da s Hajdukom osvoji trofej

Današnjem šefu škole Dinama malo je falilo da s Hajdukom osvoji trofej

Na današnji dan je odigrano finale koje se pamti po previdima sudaca i pogrešci Savvasa

Na današnji dan prije dvije godine odigrana je utakmica finala Kupa u Vinkovcima, u kojoj je Dinamo svladao Hajduk sa 1:0. Jedini gol zabio je u 55. minuti Gavranović, nakon katastrofalne pogreške Savvasa.

Utakmica se pamti i po dvije odluke na štetu Hajduka u prvom dijelu, kada nije sviran čisti jedanaesterac nakon prekršaja na Gyurcsu, a označeno je i nepostojeće zaleđe u akciji u kojoj je Said išao sam na vratara...

Tadašnje 'Oko sokolovo' Mateo Beusan konstatirao je da je umjesto zaleđa Saida trebao biti dosuđen prekršaj za Hajduk i crveni karton igraču Dinama. Odmah potom nije sviran ni čist jedanaesterac na Gyurcsu. Voditelj ga je u studiju pitao:

- Po vama je Hajduk ovdje oštećen?

- Po meni? Valjda je po svima - odgovorio mu je Beusan na snimci koja je u međuvremenu uklonjena.

Pamti se i izjava povjerenika za suđenje HNS-a Ante Kulušića, koja se dosta komentirala:

- Suđenje je bilo vrlo dobro, osim te dvije situacije na štetu Hajduka - kazao je Kulušić nakon susreta u Vinkovcima.

Istureni čovjek HNS-a Marijan Kustić najavio je da će poduzeti određene korake po cijenu raspuštanja sudačke organizacije, no ništa nije provedeno u praksi.

Neposredno nakon utakmice trener Dinama Nenad Bjelica, koji je tada tek friško zasjeo na klupu, poručio je neka se suđenjem bave oni koji su za to zaduženi, a više od godinu dana kasnije, u studenome 2019. godine, izjavio je:

- 'Bit ću iskren: da mi imamo VAR u Hrvatskoj, vjerojatno Dinamo onaj Kup prije dvije godine ne bi osvojio jer su bile dvije očigledne pogreške na štetu Hajduka'.

Hajduk je tada bio u prijelaznom razdoblju, poslije smjene Ivana Kosa je bio raspisan natječaj za novog predsjednika, a nakon susreta je izjavu dao tadašnji predsjednik NO-a Slaven Marasović:

- Ovo što se večeras dogodilo je poraz nogometa. Nitko nije pobijedio, a nogomet je izgubio. Žalosno je što se to redovito ponavlja, redovito na isti način. Mislim da bi odgovorne osobe trebale povući poteze i maknit se ća.

Zanimljivo je i da tadašnji trener Hajduka Željko Kopić nije želio na presici govoriti o suđenju, odnosno odlukama na štetu 'bijelih':

- To ne želim i ne mogu komentirati - zaključio je tada Kopić.

Kopić je nedavno imenovan šefom škole Dinama, a malo je falilo da tada s Hajdukom podigne trofej kojega 'bijeli' čekaju od 2013. godine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65933, "");
Pregledaj komentare