Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DARKO TODOROVIĆ: Motivirala me izjava sportskog direktora i trenera, a nakon karijere bih volio živjeti u Splitu!

DARKO TODOROVIĆ: Motivirala me izjava sportskog direktora i trenera, a nakon karijere bih volio živjeti u Splitu!

'Trebalo mi je više vremena da se prilagodim na ligu i nove suigrače'

Darko Todorović u Hajduk je stigao u kolovozu prošle godine na posudbu iz RB Salzburga. U prvom dijelu sezone reprezentativac Bosne i Hercegovine nije se previše naigrao, no u nastavku prvenstva standardizirao se na desnom beku, te pruža sve bolje partije. 

- Nisu toliko bitne moje igre. Sve bi to zamijenio, a da smo mi osvojili šest bodova, a ja odigrao korektno. To je bitnije od moje igre, ali ne možemo vratiti vrijeme. Dobio sam na samopouzdanju dolaskom novog trenera. Trebalo mi je više vremena da se prilagodim na ligu i nove suigrače. U tome mi je dosta pomogao i trener - kaže nam Todorović koji je u prvom dijelu sezone devet puta utakmicu odgledao s klupe.

- Kada igrač ne igra normalno je da postoji nezadovoljstvo. Međutim, kada bi ekipa pobijedila meni je bilo drago. Kroz trening i utakmicu kada bih dobio šansu htio sam pokazati da zaslužujem mjesto u prvih 11.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius javno je rekao kako mu nije jasno da nisi dobio priliku u prvom dijelu sezone...

- Izjava direktora i trenera mi je dala snagu i još veću motivaciju. Kada klub stoji iza tebe, svakom igraču je to lakše. Želio bih se zahvaliti direktoru i treneru. Nadam se da ću tako nastaviti i u sljedećim utakmicama. 

Koji je najveći problem današnjeg Hajduka?

- Iz mog kuta mogu biti iskren i reći da u ekipi nema nijedan problem da se to odnosi na teren. Između nas nema problema. Svaki dan se trudimo da slušamo što nam trener kaže. U nekim utakmicama nemamo sreće, dogodi nam se da primimo eurogol. Svjestan sam da rezultati nisu najbolji, ali pokušavamo to ispraviti. Cilj nam je ako ne možemo pobijediti da ne izgubimo. Završnica nam je najveći problem, pokušavamo to ispraviti na treninzima. Nadam se da ćemo i mi zabiti neki eurogol.

Osjećaš li pritisak igranja za Hajduk? 

- Prije dolaska u Hajduk, kada dolaziš u veliki klub jasno je kako mora postojati pritisak. Hajduk ima jedne od najboljih navijača u Europi. Znao sam da postoji pritisak. To mi je dodatna motivacija. Volim to i najviše bih volio da su navijači s nama na utakmici. 

Posudba ti istječe na ljeto. Bi li želio i dalje ostati na Poljudu?

- Stanje na ljestvici nikome ne ide u prilog. Svi znaju da sam došao u veliki klub. Nisam došao u mali klub bez tradicije. Nije čudo da nisam igrao prvu polusezonu. Nitko nije predodređen da mora igrati, tako ni ja. Ako bi klub to želio, naravno da bi volio da se nastavi naša suradnja. Još uvijek ništa nije odlučeno po tom pitanju.

Kako si se snašao u Splitu?

- Kada sam došao par puta sam izašao do grada, ali nisam ga još dobro upoznao. Stvarno je savršen grad. Baš sam pričao s obitelji. Ne znam kako će se razvijati moj život, ali tu bih volio živjeti i nakon karijere.  

Tko ti je igrački uzor i jesi li oduvijek desni bek?

-  Igrao sam ranije i lijevog beka i krilo. Najdraži bek mi je Marcelo. Njega najviše volim gledati, njegovu tehniku i kako se bori na terenu. 

U srijedu slijedi ogled s Rijekom na Rujevici...

- Rijeka po meni igra najbolji nogomet u ligi što u ovom trenutku nama predstavlja problem. U posljednjim utakmicama nismo pružili dobre partije i nismo uzeli puno bodova. Svaki igrač koji izađe na teren će dati svoj maksimum. Želimo pobijediti bez obzira što je Rijeka dobra. 

Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Svi znamo kako oni igraju. Svakoj ekipi pokušavaju napraviti presing, ali mi smo spremni na sve. Mislim da nam je lakše igrati protiv ekipa iz vrha. U Osijeku smo odigrali jako korektnu utakmicu do crvenog kartona - zaključio je Todorović. 

Vaša reakcija na temu