Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Šibenik DEAN RAČUNICA: Napravit ćemo sve da Dinamu pomrsimo račune!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

DEAN RAČUNICA: Napravit ćemo sve da Dinamu pomrsimo račune!

'Idemo u karantenu da igrači budu pod kontrolom'

Šibenik kroji vrh HNL-a. U nedjelju (19.05 sati) na Šubićevac stiže Dinamo. 'Modri' bi pobjedom osigurali naslov prvaka, dok bi svaki drugi rezultat odgodio odluku o prvaku za zadnje kolo i dvoboj Dinama i Hajduka na Maksimiru.

- Ovo nije uobičajena utakmica s obzirom da se može riješiti pitanje prvaka. Pritisak je kudikamo veći. Odmah nakon zadnjeg kola smo od početka tjedna rasteretili igrače i probali im staviti u glavu da je ovo što se nas tiče obična utakmica. Da uđemo hrabro i pokušamo eventualno iznenaditi Dinamo - rekao je trener Šibenika Dean Računica, a zatim dodao:

- Umoran sam od pitanja i razgovora na temu tko za koga navija. Igrat ćemo utakmicu za sebe i za nikog drugog. Znamo da je Dinamo apsolutni favorit i da su kvalitetniji. Mora se poklopiti dosta stvari da ih iznenadimo. Napravit ćemo sve da do toga dođe. Dinamo je u ovom trenutku prvi na ljestvici, najbolja momčad, pitat će se njih dosta toga. Ali, mi ćemo sve napraviti da im pomrsimo račune.

Kakva je situacija u momčadi?

- Nema Šimunovića. Najvjerojatnije neće biti ni Perića. Delić je protiv Istre igrao pod temperaturom. Odradio je tek u petak trening. Nadam se da će igrati. Grezda se ozlijedio protiv Istre. Sastav nećemo znati do prije početka utakmice. Idemo u karantenu da se maknemo od ove situacije, da igrači budu pod kontrolom. 

Važan adut Šibenika je veznjak Mario Ćurić

- Veći je pritisak Dinamu nego nama. Možemo igrati opuštenije, uživati. Sigurno će biti dobra atmosfera. Svjesni smo važnosti utakmice. Dinamo može osigurati naslov prvaka. Mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo ili uzmemo barem bod, pa da zadnje kolo odlučuje - rekao je Ćurić, a zatim dodao:

- Neću imati poseban motiv. Proveo sam dosta godina u Hajduku, ali već sam dugo u Šibeniku i dajem sve od sebe za ovaj grad i navijače. Svaku utakmicu želimo pobijediti, zbog nas. 

Vaša reakcija na temu