Foto: Joško Šupić DERBI U MAKARSKOJ Teo Strunje: Drago mi je što igramo sa Squareom prije Lisabona i vidimo gdje smo

DERBI U MAKARSKOJ Teo Strunje: Drago mi je što igramo sa Squareom prije Lisabona i vidimo gdje smo

Sigurno mi je draže da igramo s njima nego s nekom od ekipa koja je pri dnu

Nakon pet kola Prve hrvatske malonogometne lige na vrhu su se izdvojili Novo Vrijeme Apfel i Square. Obje momčadi imaju po 13 bodova, pet više od najbližih pratitelja. Večeras će odmjeriti snage međusobno, u Makarskoj (19.30). Makaranima će ovaj dvoboj biti uvertira za Top 16 Lige prvaka koji ih čeka idućeg tjedna u Lisabonu.

- Mislim da je trenutni poredak na ljestvici u ovom trenutku zaslužen. Ipak je riječ o dvije ekipe najkvalitetnije ekipe. Obje su se bazirale na lanjskoj sezoni. Mi smo pogodili sa dovođenjem Babića, dok su oni isto napravili sa Đurašem i Peleom - rekao nam je u najavi večerašnjeg ogleda trener Novog Vremena, Teo Strunje.

Kakav je Square?

- Mi smo već lani imali problema s njima, prošli smo ih u četvrtfinalu u majstorici. Imaju Cvjetkovića i Micevskog, dva odlična vratara, Primića i Turuka, kvalitetnog pivota Rezu. Imaju širinu, ekipa su za svaki respekt.

Hoće li vam ovaj susret pomoći kao priprema za Lisabon?

- Pomoći će nam sigurno. Drago mi je da igramo derbi prije Lisabona da vidimo gdje smo. Sigurno mi je draže da igramo s njima nego s nekom od ekipa koja je pri dnu. Square je ekipa koja će sigurno držati intenzitet svih 40 minuta.

Kakva je situacija u momčadi?

- Imali smo problema s Bajrušovićem, ali on će večeras biti u sastavu. Osim Jakše Hercega koji je imao prijelom prsta svi su drugi na raspolaganju. Spremno dočekujemo Square.

Hoće li igračima u podsvijesti biti Lisabon?

- Mislim da neće, ipak je ovo dalmatinski derbi. Borba je za trenutno prvo mjesto na ljestvici. Znamo njihovu kvalitetu, još nismo ništa pripremali za Lisabon. Odmah iza Lisabona nas čeka Vrgorac, najteže gostovanje.

Što bi moglo odlučiti?

- Igrači su ti koji odlučuju. Igrali smo lani pet puta sa Squareom, jako se dobro poznajemo. Igraju visoki presing, dosta sličan način igranja našem stilu. Moramo biti pravi u fazi obrane, u napadu ćemo sigurno stvoriti dovoljan broj šansi. Ako odradimo obranu na našem nivou bit ćemo sigurno bliže pobjedi - zaključio je Strunje. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14