Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Mario Despotović: Zadovoljan sam, prema nekim podacima smo na razini bundesligaša!

Mario Despotović: Zadovoljan sam, prema nekim podacima smo na razini bundesligaša!

Zadovoljan sam s igrom i kako se dižemo

Druga momčad Hajduka jesensku je polusezonu zaključila pobjedom protiv Šibenika (1:0). Momčad Marija Despotovića nakon 16 kola je četvrta momčad Druge lige.

- Trebali su malo vremena naši momci jer smo zaigrali 3-1-4-2. Bio je cilj da protivnik ima što manje posjeda. Pokušavali smo visoko stisnuti. Vidjeli ste da Šibenik nije gradio igru od vratara nego je išao na duge lopte. Tu smo se isto trebali adaptirati. Zabili smo gol iz akcije koju smo vježbali na treningu, moram biti zadovoljan. Spriječili smo prilaze prema našem golu. Ako se sjetite prošle utakmice sa Šibenikom na Poljudu, imali su puno više prilika nego ovaj put. Dosta sam zadovoljan - rekao je trener druge momčadi 'bijelih' Mario Despotović, a zatim dodao:

- Šibenik je krenuo s dva visoka bočna, onda to morate braniti s petorkom. Igrali smo s više rizika, bilo je puno intenzivnog trčanja. Radimo jako puno analize s GPS-om, po nekim podacima smo u blizini bundesligaša.

Kako ste zadovoljni polusezonom?

- Zadnje tri utakmice prije ove, imali smo 'expected goals' više nego svaki protivnik s kojim smo igrali. To znači da smo trebali zabiti više golova nego oni. Tri puta je protivnički vratar bio igrač kola. Zadovoljan sam s igrom i kako se dižemo. Rezultatski smo zadovoljavajući s obzirom da smo dosta susreta igrali u gostima. Za drugi dio sezone očekujem da 2001. godište što više adaptiramo. Ako uspijemo ubaciti tri-četiri igrača u ekipu, da dobiju 600-700 minuta. Cilj nam je izboriti ostanak i biti što bolje plasiran. Ali, prije svega da budemo još bolji u čitanju protivnika.

Očekujete li nekoga od igrača u kadru prve momčadi?

- Ne znam, pustite me da se veselim pobjedi protiv Šibenika - zaključio je Despotović.

Vaša reakcija na temu