Foto: Ivica Čavka Despotović: Drago mi je zbog Radića, mislim da je on šansu zaslužio svojim radom

Despotović: Drago mi je zbog Radića, mislim da je on šansu zaslužio svojim radom

Igrači kada su mladi ne donose optimalne odluke kada treba šutirati, a kada dati pas

Druga momčad Hajduka na Poljudu je u sklopu 15. kola Druge HNL odigrala 0:0 protiv BSK Bijelog Brda.

- Znali smo da BSK igra 4-2-3-1 i da vole igrati dosta čovjek na čovjeka u fazi obrane. Prije utakmice smo imali više planova da ne stisnemo njihovu veznu liniju i krilne igrače prema nazad, ali smo nakon deset minuta vidjeli da oni nemaju namjeru izaći na naše duboke bočne i osmice. Morali smo se adaptirati, radili smo veliku količinu kontra kretnji u fazi napada. To znači da jedan igrač napada dubinu, drugi dolazi u prilaz, treći se otvara. To smo radili ok, nekada prerano. Sada znamo na čemu trebamo raditi. Igrači kada su mladi ne donose optimalne odluke kada treba šutirati, a kada dati pas. Na tome radimo, to je proces i njihovo odrastanje - rekao je Despotović, a zatim se dotakao loše realizacije svoje momčadi.

- Mislim da to nema veze sa samopouzdanjem, već s predorijentacijom. U nekim situacijama oni ne gledaju gdje je vratar, ne pozicioniraju se tijelom. Kada je mali prostor, imate jako malo vremena za donošenje odluke. Mi to s njima analiziramo i vidim napredak. Sada je samo pitanje kada će dostići tu razinu da te šanse počnu zabijati, a to će onda biti jako dobro.

Idući vikend na Poljudu gostuje Šibenik...

- Jedva čekam da dođe Šibenik zato što su nas dobili tamo, a mislim da nisu trebali. Ovu utakmicu ćemo se dobro pripremiti, bit će zanimljiv susret.

U susretu s Rijekom za prvu je momčad debitirao Stipe Radić. Kakav je dojam ostavio na vas?

- Drago mi je zbog njega, mislim da je on tu priliku zaslužio svojim radom. Ima još prostora za napredak. Reći ću mu što je bilo dobro, a što nije, ali on to zna. Mislim da je bilo ok - zaključio je Despotović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55113, "");
Pregledaj komentare
29