Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Despotović: Moj cilj je da netko od ovih igrača bude pozvan u prvu ekipu

Despotović: Moj cilj je da netko od ovih igrača bude pozvan u prvu ekipu

Mislim da se vidi kod igrača da igraju sve bolje i bolje

Mario Despotović, trener druge momčadi Hajduka bio je zadovoljan nakon remija (2:2) u petom kolu Druge HNL u Dugopolju. U odnosu na susret protiv Dubrave u prošlom kolu Despotović je ispremiješao momčad.

- Zadovoljan sam s prikazanom igrom. Moglo je naravno biti još bolje u određenim situacijama. Trebali smo bolje prepoznavati kada pojedine igrače Dugopolja treba izvući, a kada ih treba 'fiksirati' u nekim pozicijama. Mislim da će to biti bolje s vremenom. Zadovoljan sam s igračima koje smo izrotirali. Razlog rotacije nije kondicijski ni taktički, već činjenica da ja vjerujem u te momke. Oni na treningu dobro rade, svatko od njih ima kvalitetu igrati Drugu ligu. Protiv Cibalije ćemo slično to raditi. Nema tu velikih taktičkih promjena jer svi igrači znaju mehanizme, oni to rade svakodnevno na treningu. Nije se vidjelo previše oscilacija u našoj igri - rekao je Despotović, a zatim se dotakao bolje izvedbe svoje momčadi u drugom dijelu.

- Mislim da je Dugopolje odigralo dobro u prvom dijelu. Znali smo da će oni s vremenom pasti. Prvo poluvrijeme nam je bio problem što smo u sredini kreirali previše prostora koji nismo znali iskoristiti. U drugom smo poluvremenu išli na to da malo manje imamo prostora u sredini, ali da više izoliramo krila. Tada su više do izražaja došli Špikić i Kreković, to se pokazalo kao bolji način igre protiv Dugopolja. Bilo je par lijepih akcija, ali Dugopolje nije loša ekipa. Svaka im čast kako se dobro brane.

Osvojili ste osam bodova u pet kola, koliko ste zadovoljni bodovnim učinkom, a koliko napretkom igrača?

- Pošto ne gledam tablicu samo sam zadovoljan s napretkom igrača. Mislim da se vidi kod igrača da igraju sve bolje i bolje. Na meni je da oni rastu, a onda će rezultat to eventualno popratiti. Ako ne, onda ćemo morati analizirati u čemu je problem. No, mislim ako nastavimo ovako igrati da će bodovi to popratiti.

Jeste zadovoljni kako igrači prate vas i vaš rad?

- Prezadovoljan sam, nemam čak toliko vremena koliko oni žele razgovarati o taktici. Cijeli stručni stožer se 'ubija', mislim da igrači pokazuju da im se ovaj način jako sviđa.

Često ističete kako rezultat nije u prvom planu, koji vi cilj stavljate ispred sebe za tekuću sezonu?

- Moj cilj je da kada trener Burić pozove dva-tri igrača na trening da mi kaže 'Despa, ovi igrači su na treningu bili među najboljima', što se tiče ponašanja prvenstveno, a onda i što se tiče igre su mogli biti ravnopravni s prvom ekipom. Ne doslovno, ali na treningu rade dobro. Nadam se da će netko od njih ove sezone biti pozvan u prvu ekipu, to je moj cilj - zaključio je Despotović.

Vaša reakcija na temu