Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Despotović: Moramo mladim igračima davati prilike na više pozicija

Despotović: Moramo mladim igračima davati prilike na više pozicija

Pribojavali smo se da ćemo dok ne pročitamo reklame u krugu stadiona gubiti 3:0 - kazao je trener Bijelog Brda

Trener druge momčadi Hajduka Mario Despotović nakon remija protiv Bijelog Brda (3:3) na Poljudu bio je vrlo zanimljiv.

- Šteta što je ponedjeljak, pa zato nisu došli. Inače bi došlo par tisuća ljudi. Zanimljiva utakmica je bila, puno prilika, ali nekada bi radije da smo stabilniji, pa da kod 3:1 ne jurimo naprijed, ali to je njima vjerojatno taj žar gdje se žele dokazivati pa srljaju kada ne bi trebali - rekao je Despotović, a zatim se dotakao posljednjih 20 minuta igre kada je za Bijelo Brdo zaigrao stasiti Nebojša Popović.

Iako djeluje kao pivot u rukometu, vrlo je nezgodan za čuvanje, a uz to razumije nogomet i stoperi 'bijelih' dosta su se mučili s njim.

- BSK je odigrao dobru utakmicu, čestitam im na bodu. Ne znam kako se zove taj igrač, ali gledao sam ga prije, jako ga je teško braniti kada ima loptu. Ako ne držiš razmak i u pravom trenutku napadneš jako je teško doći do lopte. Upozoravali smo stopere na to, ali izgleda kada je žar da je to teško kontrolirati. Bez dileme, dobar je igrač.

Krekovića ste isprobali na desnom beku?

- Mi vam imamo jako puno internih dogovora s prvom ekipom. Jednostavno moramo mladim igračima davati prilike na više pozicija. Danas je opet debitirao Martinović, nakon dugo vremena je zaigrao Josip Bašić. To je naš posao u B momčadi, moramo dobivati odgovore na sva pitanja koje postavimo. Utakmice u Drugoj ligi za to su super.

Nije branio Ljubić, nego Matijaš. Koji je razlog?

- Trener Runje odlučuje o tome. Nisam iskreno ni pitao zašto. Vjerujem sto posto u ono što on radi i što on kaže. Mislim da je Ljubić branio par utakmica, sada je šansu dobio Matijaš, to je tako.

Ostaje još Lučko?

- Analizirat ćemo cijeli tjedan, pokušati se pripremiti da poboljšamo defenzivne reakcije i da kad vodimo budemo stabilni. Nadam se da ćemo tamo imati vodstvo i bolje utakmicu privesti kraju - zaključio je Despotović.

Trener Bijelog Brda Denis Krstanović bio je zadovoljan nakon remija njegove momčadi na Poljudu s drugom momčadi Hajduka.

- Sretni smo i zadovoljni. Čestitke mojim momcima, ali i momčadi Hajduka, vrlo su kvalitetni. Već nekoliko utakmica se vraćamo nakon dva gola zaostatka. Nekad pomislim da bi bilo dobro kada bi startali u utakmicu s dva gola minusa. Odigrali smo dobro, predstavili se u pravom svjetlu i na kraju je rezultat realan. Mislim da je publika koja je došla mogla uživati u nadigravanju dvije momčadi. Cijelu nam sezonu visi mač nad glavom, držimo se, valjda ćemo osvojiti još jedan bod. Možda ne bi bilo loše kada bi sve ekipe u ligi odjenule dres Hajduka, Dinama i Osijeka jer mi tada pružimo najbolje partije - rekao je Krstanović, a zatim se dotakao osjećaja prilikom dolaska na Poljud.

- Prvi put sam u svojstvu aktera na terenu. Možda su dečki bili impresionirani. Svima osim Muženjaku i Gvozdenoviću je ovo bio prvi susret na Poljudu. Pribojavali smo se da ćemo dok ne pročitamo reklame u krugu stadiona gubiti 3:0, ali na kraju je sve dobro ispalo. Jedno lijepo iskustvo, predstavili smo se u lijepom svjetlu.

Vaša reakcija na temu