Foto: Ivica Čavka Despotović: Treba vremena da se naša mlada ekipa navikne na seniorski nogomet; Pavić: Bod je u potpunosti zaslužen

Despotović: Treba vremena da se naša mlada ekipa navikne na seniorski nogomet; Pavić: Bod je u potpunosti zaslužen

Treneri Hajduka II i Solina su prokomentirali međusobni dvoboj

U 15. kolu Druge HNL Hajduk II i Solin podijelili su bodove na Poljudu s rezultatom 1:1. Nakon utakmice susret je prokomentirao trener druge momčadi Hajduka Mario Despotović.

- Mislim da se Solin dosta dobro branio na ovoj utakmici. Mi smo bili bolji u odnosu na utakmicu s Dugopoljem, kreirali smo više prilika. Nažalost, ovo je takav proces odrastanja mlade ekipe kojoj je jako teško držati fokus svih 90 minuta, pogotovo u fazi napada kada imamo posjed i kada tražimo rupe u tim dubokim obranama koje treba probiti. Treba vremena da se naviknu na seniorski nogomet i dođu do razine da mogu ispuniti sve zahtjeve tijekom svih 90 minuta. Utakmica je bila dosta dobra za gledati.

Dosta pogrešaka je bilo u predaji lopte...

- Bilo je grešaka. Neke faze utakmice su bile dobre. Čim utakmica duže traje automatski im pada koncentracija, a kada na malom prostoru u malo vremena trebate donijeti prave odluke to bude sve teže i teže u daljnjoj fazi utakmice.

Iz greške ste i primili gol...

- Nije bila samo jedna greška. Bilo je više kontranapada Solina koje jako dobro odigravaju. Imaju naprijed uvijek dva napadača koji dobro rade kontra kretnje. Jedan ulazi, a drugi napada dubinu. Ako tu nije savršena komunikacija na dalekom prostoru stopera i igrača ispred može se dogoditi kontra za protivnika. Mislim da su dvije ili tri kontre nastale iz naše krive predaje, a Solin je tu dosta dobro reagirao.

Solin je u ovom susretu uzeo vrijedan bod u borbi za opstanak čime je najzadovoljniji ostao trener Boris Pavić.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica. Svoju priliku smo tražili iz kontranapada. Kad se sagleda cijela utakmica Hajduk je kontrolirao utakmicu, a mi smo imali bolje prilike. Na kraju rezultat je realan.

Bili ste opasni iz kontranapada. Jurić je bio neprecizan dva puta, a na kraju ste iskoristili grešku i zabio je Krajina...

- Često u nogometu kad ne iskoristite prilike protivnik to ne oprašta. Primili smo gol, ali smo se na svu sreću vratili. Došli smo do boda koji je u potpunosti zaslužen s obzirom na stanje na terenu.

Važan bod u borbi za opstanak...

- Svaki je bitan. Imamo još 11 utakmica i 33 boda su u igri. Sve momčadi su podjednake kvalitete i svi imaju svoje ambicije i ciljeve. Mi znamo svoj put. Momci rade dobro i mislim da ćemo mi svoj cilj ispuniti na kraju.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14