Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DINA LEVAČIĆ O NOVOM POTHVATU: 'Iako su me valovi gotovo od starta valjali, znala sam da mogu nastaviti'

DINA LEVAČIĆ O NOVOM POTHVATU: 'Iako su me valovi gotovo od starta valjali, znala sam da mogu nastaviti'

Srušila je i rekord staze u pojedinačnom plivanju

Dina Levačić danas je isplivala četvrti od velikih sedam maratona. Svoj pothvat u Japanu opisala je na Facebooku te je ujedno i srušila rekord staze u pojedinačnom plivanju. Njenu priču prenosimo u cijelosti:

- Potvrđeno je od strane organizatora, moje preplivano vrijeme 7:13:15 je rekord staze (30 kilometara) u pojedinačnom plivanju.
Toliko ponosa, sreće i veselja je u meni, posebno nakon neuspjelog pokušaja preplivavanja od Visa do Splita.

Krenula sam nešto prije ponoć. S moje obje strane pratili su osvijetljeni brodovi. Moje je bilo plivati i pratiti bijelu traku u moru. Svakim zamahom osjećala sam se sve bolje. Iako su me valovi gotovo od starta valjali, znala sam da mogu nastaviti tim tempom dalje. Zaveslaj po zaveslaj, od pića do pića, vrijeme je prolazilo. U svitanje, oko 4:00 saznajem da smo prošli pola puta, što me dodatno ohrabrilo, iako je vjetar bio sve snažniji, a valovi su me počeli bacati na sve strane. U pojedinim trenucima je bilo teško održavati pravac plivanja. Ruke su grabile dalje. Tad sam prvi put pogledala prema cilju i u izmaglici vidjela Hokkaido. Sva sretna, ipak sam odlučila, cilj ću pogledati tek svaki sat i tako držati svoju psihu neopterećenom. To se pokazalo pravim zgoditkom, jer idući put sam jasno mogla vidjeti Hokkaido trepćuće svjetlo lanterne na njemu. Prvi put sam upitala 'koliko otprilike do kraja?'. Ali sam isto tako znala, da su mnogi plivači imali problema sa struja 2 kilometara od kraja. Plivala sam, boreći s valovima i snažnim vjetrom. Kapetan me pokušavao zaštititi brodom koliko je god mogao, a to je radio na izvrstan način. Sve sam jasnije vidjela lanternu, Hokkaido je postajao sve veći i zeleniji, a onda sam ugledala dno mora. Bodrila sam samu sebe 'uspila si, Dina, još samo malo'. Pažljivo sam plivala zadnjih stotinjak metara, provlačeći se kroz stijene do cilja. Oglasila se truba i štoperica se zaustavila.

Hvala Tsugaru, što si mi dopustio da te upoznam od Honshua do Hokkaida - ispričala je Dina.
 

Vaša reakcija na temu