Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DINO RAĐA DOBIO TEREN: 'Dico, ovo je za vas'

DINO RAĐA DOBIO TEREN: 'Dico, ovo je za vas'

Otvoreno je košarkaško igralište na Ravnjim njivama

Dino Rađa dobio je teren u svom Splitu. U blizine OŠ Ravnje njive u suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom obnovljen je košarkaški teren. Na otvaranju su uz čelnike HKS-a (Stojko Vranković, Josip Vranković) bili i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, pročelnik službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, a stigao je i košarkaški izbornik Veljko Mršić.

- Meni je jako drago da je to ovdje. Tu mi je mali trenirao neko vrijeme. Kada se povelo pitanje nečega što je Savez za mene htio napraviti povodom ulaska u Hall of Fame predložio sam da se napravi teren. Pronašli smo školu, malo nas je korona poremetila, trebali smo ga otvoriti prošle godine. Neka dica guštaju. Meni je najdraže bilo čut da je u subotu teren bija pun dice. To je poanta, da se igraju, a ne da su doma na kompjuteru - rekao je Rađa, a zatim dodao:

- Nema igrača kojeg nije odgojila ulica. Tu sve počinje.


Pred Veljkom Mršićem je izazov pokušaja plasmana na Olimpijske igre.

- Drago mi je da je ovaj teren dobio ime po Dinu Rađi koji je dao puno splitskoj, hrvatskoj, europskoj i svjetskoj košarci. Imamo želju plasirati se na Olimpijske igre u Tokio. Danas nam dolazi Bogdanović, sutra će vjerojatno igrati u drugoj utakmici protiv Portorika.

Zadovoljan je bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

- Zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu. Ovo je njihova donacija djeci i građanima Splita. Kao grad ćemo se truditi da ovakvih terena ima još više. Posebno nam je drago da je ime terena posvećeno jednom od najvećih hrvatskih sportaša, Dinu Rađi. Mislim da će još jedan teren biti ubrzo otvoren u čast Tonija Kukoča. Naš cilj da pobudimo aktivnost građana, da se što aktivnije bave sportom. Pozivamo sve građane Splita da dođu na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. To je jedna od prvih manifestacija koja će se održati pred publikom. 

Vaša reakcija na temu