Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DORH istražuje Gojunove optužbe o namještanju utakmice Hajduk 2 - Šibenik

DORH istražuje Gojunove optužbe o namještanju utakmice Hajduk 2 - Šibenik

Policija je obavila razgovore s akterima afere i poslala izvješće Državnom odvjetništvu

Izjava bivšeg voditelja Hajdukove akademije Krešimira Gojuna da je sportski direktor Saša Bjelanović tražio da pomognu Šibeniku da uđu u 1. ligu i da za utakmicu odigranu u svibnju ne stavlja najbolje igrače, zainteresirala je i tijela kaznenog progona. 

Splitska policija pozvala je na razgovor glavne aktere ove afere te je o utvrđenom izvijestila Državno odvjetništvo koje je i naložilo provođenje izvida. 

Gojun je u javnom istupu objasnio je kako je odbio Bjelanovićev zahtjev jer se kosi s njegovim principima i načelima zbog kojih je i prihvatio posao u Hajduku. Zaključio je da puštanjem utakmice mogu kompromitirati sve što Hajduk predstavlja. 

Naveo je i kako je dva dana poslije razgovora o pomoći Šibenčanima dobio SMS poruku od team managera B momčadi da se Bjelanović u prostorijama Akademije raspituje o mogućem sastavu za utakmicu. Istu je informaciju, tvrdi, dobio i od trenera B momčadi koji ga je upozorio i da jedan od igrača spominje kako bi bilo dobro pustiti utakmicu. 

Nakon svega dobio je otkaz, ali i tužbu Saše Bjelanovića za klevetu. S obzirom na sve što je rečeno na ovu temu, ne čudi interes DORH-a da se utvrdi postojanje eventualne kaznene odgovornosti. 

Vaša reakcija na temu