Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DRUGA STRANA PRIČE: Igrač RNK Splita ispričao nam je što se dogodilo poslije utakmice u Tučepima

DRUGA STRANA PRIČE: Igrač RNK Splita ispričao nam je što se dogodilo poslije utakmice u Tučepima

'Na grubim riječima bih mu se ispričao, ali one su došle poslije njegovog udarca. Nisam ga dirnuo, a on je mene udario metalnom kopačkom.'

U prvom susretu 7. kola 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske, Jadran je u Tučepima s 3:0 pobijedio RNK Split. Ipak, utakmica neće ostati zapamćena po dobroj predstavi domaćeg sastava, već po scenama koje su se desile poslije nje. Naime, nedugo nakon posljednjeg sučevog zvižduka dogodio se sukob između igrača RNK Splita Rina Juginovića i trenera 'crvenih' Mirka Milakovića. Juginović je zamijenjen u 17. minuti, a poslije utakmice upitao je trenera da mu objasni zašto se odlučio na taj potez, nakon čega se dogodila ova sporna situacija. Za komentar cjelokupnog događaja prvo smo nazvali Milakovića , a vrijeme je da čujemo i drugu stranu priče. 

Možete li nam ispričati kako je u vašim očima sve to izgledalo?

- U 17. minuti trener je odlučio da me izvadi iz igre. To me začudilo, ali tada nisam želio ništa komentirati, samo sam pognute glave otišao prema svlačionici. Na poluvremenu utakmice trener nije želio doći ni blizu svlačionice, ne znam zašto. Poslije utakmice pričekao sam ga samo da ga upitam zašto je to napravio, nisam ga vrijeđao, pristupio sam mu s normalnim tonom. On me nije želio niti pogledati u oči, samo se maknuo od mene i nastavio je mumljati nešto sebi u bradu. 

Potom je nastavio:

- U jednom trenutku je zastao, počeo me vrijeđati i optuživati mene za niz poraza, govorio je kako sam očajan igrač i kako ne mogu nigdje igrati. Urlikao je na mene, ali ne znam zašto jer sam gotovo svaku utakmicu do tada igrao po 90 minuta. Ako sam toliki problem, zašto me onda uopće toliko stavljao? Upitao sam ga zatim: 'Ako sam ja loš igrač, kakav si ti onda trener?'. Govorio je kako je on odličan trener, da može trenirati svugdje. Sve to mi je izgledalo kao dječja rasprava. Poslije toga upitao me hoćemo li se potući i zaletio se u moja prsa. Netom nakon toga udario me kopačkom u glavu. Tek sam mu onda, po meni s potpunim pravom, počeo psovati. To se ništa ne bi dogodilo da me nije udario kopačkom u glavu. Nakon toga su nas razdvojili ostali igrači, koji su svjedoci tog događaja. 

 Trener je rekao kako do fizičkog obračuna nije došlo, tvrdite li da onda nije ispričao potpuni tijek događaja?

- Da, ne govori istinu. Zabio se u moja prsa, počeo mi prijetiti i udario me kopačkom. Isto tako je poslije rekao našem kapetanu kako me 'samo išao odgurnuti' i 'da me slučajno pogodio kopačkom u vrat'. Imam čvorugu na glavi, jednostavno ne govori istinu. 

Spomenuli ste da su neki od igrača svjedoci. Mogu li oni potvrditi vašu stranu priče, koja je u potpunosti različita od trenerove?

- U tom trenutku nas je bilo desetak ispred stadiona. Svi su vidjeli da me udario kopačkom u glavu, siguran sam da mogu to i potvrditi. Na grubim riječima bih mu se ispričao, ali one su došle poslije njegovog udarca. Nisam ga dirnuo, a on je mene udario metalnom kopačkom.

Trener je spominjao i poruku koju si poslao u grupu sa svojim suigračima. Jeste li prije ovog sukoba o tome pričali i jeste li imali ikakve veće probleme?

- Priznajem da sam to napisao, to je bila naša zajednička šala. To je moja greška, krivo je ispalo, došao sam do trenera i uprave i iskreno sam im se ispričao. Svi moji suigrači mogu potvrditi da uvijek dajem 100% na terenu, zahvalan sam klubu na pruženoj prilici i svojim igrama uvijek pokušam opravdati dano povjerenje. U Splitu igram besplatno i to mi ne smeta, a trener je moj trud do jučer uvijek nagrađivao s punom minutažom. 

Zatim je nadodao:

- Do tada nikakvih problema nismo imali, dapače, izvrsno smo komunicirali. Međusobno smo izmjenjivali ideje. Naš odnos je bio profesionalan. Znamo se već neko vrijeme, skupa smo igrali u Adriaticu. Pokajao sam se pred svima za tu poruku, njemu osobno sam se ispričao 100 puta zbog nje. Mislim da je i on  kasnije shvatio da je to šala jer me svojevoljno ponovno stavio od prve minute. Znači da je vjerovao mojoj isprici. 

Za kraj, što dalje? Kakva je vaša budućnost u RNK Splitu?

- Mislim da jučer ništa krivo nisam napravio. I dalje sam član ove momčadi, koja unatoč izostanku rezultata, ima srce i ima potencijal za puno više. Ako uprava odluči da sam im potreban, ostat ću, zaključio je Juginović.

Vaša reakcija na temu