Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLE: Evo svih detalja transfera Vuškovića, Hajduku rekordan iznos!

DUPLE: Evo svih detalja transfera Vuškovića, Hajduku rekordan iznos!

Otkrivamo što pripada 'bijelima' i kakve su im obaveze

Sve je gotovo i potpisano, Luka Vušković postaje igrač Tottenhama, a pridružit će se Spursima na ljeto 2025. godine, kada bude imao 18 godina.

Hajduku pripada rekordna odšteta od 11 milijuna eura. Nakon dugih, neizvjesnih i iscrpljujućih pregovora, gdje je vodstvo 'bijelih' preuzelo i rizik, s obzirom da su ranije imali službene ponude Manchester Cityja i PSG-a, ali ne na taj iznos, konačno je definiran transfer koji donosi rekordan novac u blagajnu.

I sve ide Hajduku, nema od tog novca ni posrednika ni komisija. Također, dogovorena je fiksna odšteta, nema naknade od budućeg transfera.

Važno je još izdvojiti da Luka Vušković do zime ostaje na Poljudu, a tada će u dogovoru Tottenhama i Hajduka negdje na posudbu. U vrijeme dok će još biti s Hajdukom, trenirat će s prvom momčadi, ali trener Ivan Leko nema prema njemu nikakvu obaveznu minutažu, može ga koristiti koliko god želi, a moguće je čak i da koji susret nastupi za juniore jer nekad je bolje da igra, nego da samo trenira i ne participira. Uglavnom, ugovor ne obavezuje Hajduk glede minutaže.

Također, ranije je postojala ideja da Vuškovića najprije otkupi neki klub iz Europske unije, ali na kraju je sve dogovoreno izravno na relaciji Hajduk - Tottenham, odnosno predsjednika Lukše Jakobušića i Daniela Levyja, gdje je Vuškovićeva priča tek otvorila jako dobre odnose između klubova, koji bi se u perspektivi mogli odraziti na još nekim poljima.

Ono što je najviše zanimalo navijače 'bijelih', a to je povratak Ivana Perišića, također je dio razgovora koji su išli u jako dobrom smjeru, ali je ta priča sada malo pala u drugi plan, s obzirom na tešku ozljedu hrvatskog reprezentativca, gdje je prioritet da se on što je moguće brže oporavi.

Uglavnom, Hajduk je ostvario rekordan transfer u povijesti kluba, a to je - prelazak Luke Vuškovića u Tottenham!

Vaša reakcija na temu