Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Caktaševi golovi ne mijenjaju dojam da je srednji prst jedini dostojan pozdrav Hajdukovu Nadzornom odboru

DUPLIN OSVRT: Caktaševi golovi ne mijenjaju dojam da je srednji prst jedini dostojan pozdrav Hajdukovu Nadzornom odboru

Jedini kontinuitet kojega imamo jest onaj konstantnih razočaranja

Hajduk se od očajne sezone oprostio pobjedom nad Interom u Zaprešiću od 4:1. 'Bijeli' su izgledali blijedo i neuvjerljivo sve dok nisu ostali s igračem manje, kao da ih je isključenje Vuškovića trglo, te su ubacili u višu brzinu.

No, prvi gol nije bio plod neke akcije, već još jedna potvrda individualne kvalitete Mije Caktaša, koji je presjekao protivničko dodavanje, te pored istrčalog vratara poslao loptu u mrežu. Zabio je Mijo i treći pogodak, što znači da se u ovoj sezoni zaustavio na ukupno 20, što je sjajan podatak za njega, ali neće popraviti gorak okus grozne Hajdukove sezone koja je taman završila, no repovi ostaju i dalje.

To se prije svega odnosi na vodstvo kluba, gdje ćemo se ovoga puta malo dotaknuti i Nadzornog odbora, odnosno njegova predsjednika Benjamina Perasovića koji nas je potpuno razočarao.

Od onog govornika s Rive koji je dizao srednji prst HNS-u očekivali smo ovih dana paljbu po istom tom Savezu nakon nakaradne odluke da juniore Dinama s drugog mjesta i utakmicom manje pošalju u Ligu prvaka. To je natjecanje braći Mamić i ostalima iz Maksimira prebitno, te nemojte imati nikakvu iluziju kakav bi ishod bio da je kojim slučajem Dinamo imao dva boda prednosti na vrhu i utakmicu više... Naravno da nismo s ovim otkrili 'toplu vodu', no Perasović je upravo na valu tog čuvenog govora i dobio najviše glasova na izborima za NO, kad tamo...

Ne zaboravimo da su opravo on i Marin Brbić bili na prvom zagrebačkom sastanku s Marijanom Kustićem, što nisu rekli nikome niti u klubu jer je sve trebalo ostati velika tajna, no procurilo je preko zagrebačkih kanala, a na kraju svi znamo epilog: Kustić je uspješno obavio zadaću, a Hajduk je ispao smiješan, niti jedan zahtjev im nije ispunjen.

Na dan kada su Dinamovi juniori poslani u Ligu prvaka je umjesto žestokog protesta izašlo sramotno priopćenje Nadzornog odbora 'bijelih', u kojemu se netočno navodi i tumači to što Upravni odbor Našeg Hajduka nije dao razrješnicu predsjedniku Brbiću. 'Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu Kluba tražio' - napisali su. To je apsolutno netočno, NH nema moć onemogućiti mu ostanak, oni su preglasani, ali su javno iskazali nezadovoljstvo, pri čemu je dio izgovorenog uvrijedio predsjednika. Brbić je mogao povući ostavku, ali nije želio.

Ovaj Nadzorni odbor, po svemu sudeći, nema nikakvo B rješenje, iako im je jedan od osnovnih zadataka imati rezervno rješenje za prvog čovjeka kluba i kada je situacija idilična, a ne kao na Poljudu gdje je konstantno trusna. NO je u ovo vrijeme imao priliku pokazati da može provesti Hajduk kroz krizu nakon neostvarenog predsjednikova cilja i ostavke, a svjedočimo raspadu.

Uglavnom, onaj srednji prst nam se sada čini jedini dostojan pozdrav ovom Nadzornom odboru nakon svega što su nam priuštili za svog mandata i situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

Dok ovo pišem blage veze nemamo kako će se i kada birati novi predsjednik (natječaj, Jakobušić ili neko treće rješenje...), ostaju li Stanić i Kepčija, što je odlučio Tudor, ostaje li uopće ovaj NO... Sramotna sezona je završila, nova kuca na vrata, a na Poljudu sve same nepoznanice... Jedini kontinuitet kojega imamo jest onaj konstantnih razočaranja.

Vaša reakcija na temu