Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Da, istina je
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Da, istina je

Radi se o moralnoj vertikali, možda i najispravnijoj osobi koju sam ikad upoznao

Toliko je upita sa svih strana, što od medija, što od prijatelja, što od onih koji su upravo vidjeli fotografije.

- Je li ono među privedenima naš Mate? 

Da, istina je. U noći sa subote na nedjelju nakon nereda na autocesti priveden je i Mate Prlić, suosnivač Dalmatinskog portala. Naravno da je prvi dojam nevjerica, jer svatko tko ga poznaje zna da nema šanse da bi on negdje na autocesti nekoga napao i slično. Logično je tek pitanje: kako je onda završio u pritvoru?

Evo vijesti iz prve ruke. Kad su došli do mjesta incidenta - Mate je u autu spavao. Probudilo ga je ludilo, strka, upaljene baklje. Potom su izašli iz vozila i naletjeli na opći metež, nakon kojega se dio vratio u auto, a Mate ne. U vozilu mu je i mobitel ostao.

Ono najžalosnije jest da su nastradali brojni koji nikoga nisu ni takli, niti su nereda vidjeli. Naplakali su se od suzavca, a nemali broj ih je, što i snimke potvrđuju, dobio i pendrekom. Tek tako, naletjeli su na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme. 

Ne želim pravdati nikoga ako je iz čista mira napao policajce, ali u ovom slučaju je sto posto istina da su dobili batine sasvim nedužni ljudi.

Što se Prlića tiče, svima onima koji ga ne poznaju mogu reći samo da se radi o moralnoj vertikali. Možda i najispravnijoj osobi koju sam ikad upoznao, a danas mi skoro dođe kao brat kojega nikad nisam imao. 

Kroz život sam upoznao i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu. Doduše površno, on je iz Prugova, zajedno smo neko vrijeme bili nogometni suci. Stigao je do 2. HNL, a onda se ostavio i, evo, kasnije je daleko dogurao u policiji. Dugo se nismo sreli, ali pamtim ga kao pozitivnu i prilično elokventnu osobu. Ali, Nikola dragi, koliko si uistinu upoznat sa zbivanjima i postupanjima na terenu? Ponavljam, ne tvrdim da policajci ranije nisu bili napadnuti i ugroženi, zapravo i ne znam konkretno što se na početku svega dogodilo, ali važno je i ono kasnije - jesu li nadrljali i nedužni ljudi koji su poslije naišli? I sada im je određen istražni zatvor 

Za Matu mi je to jednostavno nepodnošljivo. Na slikama vidimo da on i ne pokriva glavu - nema zašto jer je ispravan.

Nažalost, ovaj tekst ne mogu završiti s točkom jer ne znam što će se dalje događati. Al da ovako nešto proživljava jedan obiteljski čovjek, diplomirani ekonomist i osoba s karakterom kakav bismo svi voljeli da imaju naši političari i nogometni djelatnici, to je usitinu neprobavljivo.

Vaša reakcija na temu