Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Dugopolju sve osim pobjede, Hajdukova delegacija je imala što vidjeti

DUPLIN OSVRT: Dugopolju sve osim pobjede, Hajdukova delegacija je imala što vidjeti

Domaćini su se potrudili pokazati kako mogu organizirati susret na prvoligaškoj razini

Dugopolje i Hrvatski dragovoljac su remizirali (2:2) u utakmici koja je u ovom trenutku direktno odlučivala o prvom mjestu u 2. HNL. Dugopoljci su sve do 81. minute imali lidersku poziciju u rukama, a onda je sijevnula gostujuća kontra, nakon koje je Amoateng zatresao mrežu.

No, priča ove utakmice ima puno širi kontekst od odgledanih 90 i kusur minuta. Sama najava dolaska Hajdukova predsjednika Lukše Jakobušića, sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa i trenera Paola Tramezzanija bila je veliko priznanje dalmatinskom drugoligašu za ono što su postigli ove sezone. Loža je bila puna poznatih lica, od Saše Bjelanovića pa do HNS-ovih kadrova Nevena Šprajcera i Josipa Breznog. Svi zajedno su imali što vidjeti.

Dugopolje je u modi, svi ih jako ozbiljno doživljavaju, pa su se i domaćini potrudili pokazati kako mogu organizirati susret na prvoligaškoj razini. Prvi put smo tamo vidjeli hostese, a na poluvremenu je organiziran i domjenak u prostoriji poviše lože. Pomislit ćete 'kad može Hajduk u Bijelom salonu, mogu i oni u manjoj varijanti', ali zapravo su bili oduševljeni gostoprimstvom u prošlom kolu na Krimeji, gdje su ih domaćini iz Orijenta dočekali na razini koja daleko odskače od drugoligaške prakse.

Što se terena tiče, pratili smo uživo sve tri utakmice Dugopolja u nastavku prvenstva i prvi dojam nakon ovog derbija je bio da je Leon Kreković ostao dužnik. Ni traga onom majstoru koji je 'lomio' kičmu igračima Dubrave u svom dugopoljskom debiju. Puno bolje, jače, angažiranije je bilo drugo krilo - Ivan Markota. I u prošlom kolu je on bio među najboljima. Svjež, brz i rastrčan. Šlag na tortu njegove dobre igre bio bi pogodak u 10. minuti, no nije realizirao čisti zicer nakon što je sam oduzeo loptu protivniku. Još da redovito i zabija, tada vjerojatno ne bi ni igrao u Dugopolju.

Gol je zato postigao Mark Bushaj. Lijep pogodak, njemu je ovaj odlazak na posudbu bio od velike koristi. Bushaj je bio jedan od najboljih u prvom dijelu prvenstva, kada je za mnoge bio najugodnije iznenađenje, ali sada već od njega očekujemo velika djela. Radi se definitivno o prvoligaškom kapacitetu

Posebna priča je Michele Šego. Njemu treba skinuti kapu za angažman u ovom susretu. Orao je, kopao, tukao, vukao, još i izborio jedanaesterac. U prve dvije utakmice se upisao u strijelce, ovoga puta nije, iako je došao u dvije izgledne pozicije u nastavku susreta. Ostao je dojam da bi bilo bolje da ga je trener ostavio u igri do kraja jer ovaj je baš bio u dobrom elementu, očito je fizički u jako dobrom stanju. Šego ima dosta drugoligaškog iskustva kroz Hajduk II, a igrao je i za prvu momčad, imao minutažu za 'bijele' čak i u finalu Kupa 2018. u Vinkovcima protiv Dinama. No, prošla godina je za njega bila jako loša, te je došao u Dugopolje motiviran napravit nešto korisno za momčad, a samim time i za sebe.

Igračku priču ćemo zaključiti s iskusnim Igorom Čerinom. Pitajte igrače Hajduka je li lako realizirati jedanaesterac sa 'sto kila tereta na leđima', u velikom derbiju. On je za Dugopolje više od stopera, s osam golova je prvi strijelac momčadi i stožerni igrač zadnje linije,a i preuzet će odgovornost kad je najpotrebnije.

Iako je ostao žal za pobjedom jer su dugo vodili, na kraju ipak treba biti realan, Dragovoljac je odigrao dobru partiju i bod nije nezaslužen.

Što se trenera Jure Srzića tiče, njega tek sad čekaju najteži ispiti. Jesenas je svih ugodno iznenadio, momčad koju su mnogi vidjeli na sedmom-osmom mjestu je parkirao pri vrhu, ali sada su očekivanja još više porasla. Tim više što će Dugopolje, ako to izbori na terenu, igrati 1. HNL. Predsjednik Mario Smodlaka i načelnik Perica Bosančić neće propustiti priliku upisati i svoja imena zlatnim slovima u povijest kluba, kao ljudi koji su bili na čelu 'operacije Prva liga'. No, ponavljamo, najprije to treba izboriti na terenu. Prva set-lopta je propuštena, prilika će sigurno i dalje biti, a do kraja meča treba pričekati još koji mjesec.

Vaša reakcija na temu