Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Dvojac najmlađih vrhunskim potezima bacio Rijeku na koljena
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Dvojac najmlađih vrhunskim potezima bacio Rijeku na koljena

U momčadi Hajduka startalo šestero 'naše dice'

Hajduk je u Jadranskom derbiju svladao Rijeku sa 3:2, a glavna priča utakmice su dvojica juniora - Stipe Biuk i Marin Ljubičić.

Trener Paolo Tramezzani se za ovaj susret odlučio na izrazito ofenzivnu varijantu 4-2-4, gdje je napadački kvartet Biuk, Livaja, Ljubičić, Kačaniklić bio posebno raspoložen. 'Bijeli' su imali napadačku ideju nakon svake izgubljene lopte igrača Rijeke, bilo je to u prvom poluvremenu baš gušt gledati.

U 14. minuti je Biuk još jednom pokazao svoj raskošan talent. Donio je loptu duboko iz svoje polovice do protivničkog šesnaesterca, da bi mu tamo Livaja odigrao zadnji pas, a najmlađi igrač Hajduka (rođen je u prosincu 2002.) majstorski sa 12 metara pospremio loptu u mrežu. Biuk je još jednom potvrdio da zaslužuje mjesto u prvih 11, a ovom partijom ga je valjda i zacementirao.

Šteta što Ljubičić nešto kasnije nije zabio iz blizine na pas Vuškovića, malo je zakasnio na loptu, no Marin potpisuje najljepši potez utakmice, njegova asistencija petom Kačanikliću za treći pogodak 'bijelih' je uistinu bila vrhunska. I Ljubičić zaslužuje puno veću minutažu. Svaka čast Umutu, on je bolji od nekih drugih stranaca u Hajduku i smatramo da bi bilo korisno da ostane, ali ako Hajduk ne planira izdvojiti 400.000 eura za otkup od Bešiktaša, tada je besmisleno stavljati igrača na odlasku ispred domaćeg bisera.

Važno je notirati da je u momčadi Hajduka startalo šestero 'naše dice', pri čemu su Kalinić, Livaja, Biuk, Ljubičić i Vušković bili dio Hajdukove škole, a Jurić je doveden iz Dugopolja. S klupe je još ušao i Teklić, također domaće dijete. E sad, da je najveće talente zadržati na okupu, a riješiti se nepotrebnih i skupih stranaca, tada bismo se imali čemu nadati u sljedećoj sezoni. U priču ovih mladih igrača vrijedi ulagati, te je nadopuniti još kojim dobrim juniorom i pojačanjem tipa Livaja. Pred sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom je ovo ljeto istinskog izazova, ali ima na kome graditi budućnost.

Nakon 3:1 za Hajduk je Rijeka preuzela konce igre. 'Bijeli' su se povukli, a trener Tramezzani je kasno počeo vući poteze s klupe. Franko Andrijašević, još jedno Hajdukovo dijete, ali najbolji igrač na suprotnoj strani, pogodio je za 3:2, tako da smo se do kraja morali tresti za nova tri boda, ali 'bijeli' su se uspjeli obraniti.

No, u ovom susretu je najznačajnije što su mladi igrači već sada pokazali da su potpuno zreli za seniorski nogomet, te su svojim učinkovitim i atraktivnim potezima bacili Rijeku na koljena.

Vaša reakcija na temu