Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk standardno neuvjerljiv, ali izjednačenju domaćih je prethodila sporna situacija
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk standardno neuvjerljiv, ali izjednačenju domaćih je prethodila sporna situacija

Tramezzanijeve promjene nisu donijele lošiji Hajduk nego u prethodnim susretima

Hajduk ni drugi put u samo dva tjedna nije uspio svladati Slaven Belupo, ovoga puta u gostima je ostalo 1:1, a 'bijeli' su opet sve do isključenja imali vodstvo.

Utakmicu je definitivno obilježila ideja trenera Paola Tramezzanija o povratku na sustav s trojicom u zadnjoj liniji, gdje je Darko Todorović zaigrao desnog stopera, a Jairo desnog bočnog. I slavni Hercule Poirot bi imao problema s detektiranjem Hajdukova sastava, za ovaj susret su Kačaniklić i Atanasov krenuli s klupe, a prednost dobili Skorup i Teklić.

Sve te promjene nisu donijele lošiji Hajduk nego u prethodnim susretima. 'Bijelima' je na ruku išlo rano vodstvo već iz 9. minute, kada se lopta nakon kornera Teklića odbila sasvim na suprotnu stranu, a tamo je Skorup uputio sjajan centaršut lijevom nogom, taman na glavu Dimitrova koji je proslijedio loptu u mrežu. Do kraja prvog dijela je to bila ravnopravna borba, gdje je Slaven visoko napadao, a jedinu pravu priliku, odnosno čisti zicer, imao je Goda glavom, da bi Todorović odbio loptu sa crte i spasio siguran pogodak.

Početak nastavka je donio bolju igru Hajduka, te nekoliko obećavajućih situacija, gdje je najbolja prilika bila u 54. minuti, kada je Teklić majstorski proigrao Umuta, ali ovaj je pucao snažno pored gola.

I taman kad smo pomislili da bi 'bijeli' mogli povisiti vodstvo, dogodilo se isključenje Todorovića. Dimitrov je u početku akcije visoko ispao pa jednokratno rješenje na stoperu nije imalo osigurač iza sebe. Todorović je srušio Knolla i zaradio izravan crveni karton.

Pat minuta kasnije je Slaven Belupo izjednačio. Ne trebamo ni imenovati strijelca, samo bacite oko na Slavenov sastav. Da, opet on. No, golu je prethodio sporni trenutak, škarice Knolla su opasna igra, odnosno visoko podignuta noga prema glavi vratara Lovre Kalinića. Sudac Batinić nije išao gledati snimku, a iz VAR-a je očito dobio signal da je sve u redu. Ova je situacija definitivno za 'Oko sokolovo'.

Što se tiče žutog kartona Marka Livaje, on nije sporan. To mu je treći, neće igrati protiv Dinama. Kod Livaje je nepostojeći bio onaj Bebekov iz susreta protiv Lokomotive, zbog simulacije koje nije bilo kada je išao sam prema vrataru. Ovo sada u Koprivnici je čisto.

Ukupan dojam Hajdukove igre opet nije bio dobar. Gorica je nastavila seriju utakmica bez pobjede, spasili su bod u Šibeniku, no 'bijeli' se opet ništa nisu približili, zaostatak ostaje šest bodova. Od Hajduka stalno očekujemo više, a dobijamo malo i ništa. Ovoga puta možemo istaknuti debi startera Skorupa te ulazak stopera Vicka Ševelja, a budućnost će pokazati koliko ozbiljno Tramezzani s njima računa. Talijanu je u Koprivnici improvizacija donijela jedan bod, 'bijeli' se ne miču s mrtve točke i najveća nam je uzdanica za Europu traljavost konkurencije.  

Vaša reakcija na temu