Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Kakva utakmica, takav i gol za pobjedu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kakva utakmica, takav i gol za pobjedu

Zanimljivost ovog susreta je i ta što trener Tramezzani nije napravio niti jednu izmjenu

Hajduk je u Puli svladao Istru sa 1:0 u lošoj, negledljivoj utakmici, gdje se domaćin od početka branio s desetoricom, bez ozbiljnijih ambicija da ugrozi Kalinićeva vrata. 

Tako smo većim dijelom susreta gledali Hajdukov posjed, ali i nemogućnost da se kroz igru dođe do prave prilike. S druge strane su igrači Istre u bunker ušli naoružani 'sjekiricama', gdje su njihovi startovi često bili na rubu kartona što sudac Matoc nije redovito kažnjavao.

Najzanimljiviji detalj dogodio se u 6. minuti kada je Hara u skoku laktom u lice udario Dimitrova. Bio je to start na rubu isključenja, ali sudac ga očito nije vidio kad nije ni prekršaj dosudio, da bi naknadno nakon sugestije iz VAR-sobe pokazao igraču Istre žuti karton. Na snimci se dobro vidjelo da sluša što mu kažu kolege. Petnaestak minuta kasnije je propustio pokazati žuti karton Bosančiću nakon povlačenja s leđa Kačaniklića, imao je pune ruke posla, ali do kraja je dobro vodio susret, pri čemu je drugi žuti, odnosno crveni karton Blagojeviću u 90. minuti u potpunosti opravdan.

Uglavnom, do 69. minute i gola za 1:0 je to bila tvrda, na momente i dosadna utakmica, s tek jednom ozbiljnom prilikom Vuškovića glavom nakon prekida sa sedam metara, kada je vratar Lučić fenomenalno obranio. 

Za tri boda vrijedan pogodak samo možemo reći: kakva utakmica, takav i gol. Nakon kornera je lopta zapela u gužvi, dirali su je Livaja i Vušković, da bi Umut uspio uputiti nekakav traljav udarac, a potom se od Simića odbila malo preko crte.

Niti nakon toga Istra nije bila preopasna, jedinu šansu je imao Hara u 78. minuti, kada je pucao preko gola. Hajdukova pobjeda je zaslužena, 'bijeli' su bili bolji protivnik. Istra s antinogometom, kakvoga je prikazala u ovom susretu, i nije zaslužila više od poraza.

Zanimljivost ovog susreta je i ta što trener Tramezzani nije napravio niti jednu izmjenu. Afirmacija mladih igrača je očito počela i završila s onim domaćim dvobojem protiv Šibenika. Da ne prođe ispod radara - oporavljeni Diamantakos je bio na klupi, a Marin Ljubičić je opet nastupio za juniore. Još je zanimljiviji slučaj Stipe Biuka koji je protiv Šibenika bio u prvih 11, a onda kontra Lokomotive, Slaven Belupa i Istre nije dobio ni minutu. Valjda se tako afirmiraju mladi, recept je isti kakav smo već vidjeli na Tekliću.

Hajduk ostaje peti, ali se s ovom pobjedom primakao Rijeci na samo dva boda, s tim da 'bijeli' imaju i utakmicu manje. To je jedino vrijedno spomena s ovog susreta.

Vaša reakcija na temu