Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Livaja i društvo pobijedili i posramili Rijeku usred Armadine proslave!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Livaja i društvo pobijedili i posramili Rijeku usred Armadine proslave!

Hajduk će nakon devet dugih godina završiti prvenstvo ispred Rijeke

Hajduk je na Rujevici razbio Rijeku s visokih 3:0. I nije samo pobijedio, već je i posramio protivnika na proslavi rođendana njihovih navijača. Armadi je 35 godina, a osnovani su na sutrašnji datum - također dan poraza od Hajduka, tada u finalu Kupa u Beogradu. 'Bijeli' su slavili nakon jedanaesteraca, a u legendu je ušao vratar Rambo Varvodić, veliki ljubimac Hajdukovih navijača. 

Danas ih je ugasio, a tko će drugi nego Marko Livaja. Izveo je u 13. minuti kazneni udarac na svoj karakterističan način, laganim udarcem nakon kojega vratar može samo pogledom ispratiti loptu, a potom i reprizirao gestikulaciju prema publici iz derbija od studenoga, kada je također postigao dva pogotka u pobjedi na Rujevici, te još i iznervirao domaću tribinu.

Što se jedanaesterca tiče, nakon udarca Filipa Krovinovića domaći branič Anton Krešić je nedvojbeno obranio rukom. Intervenirao je VAR, a sudac Dario Bel otišao pogledati je li ruka bila u šesnaestercu ili izvan njega. Bila je - točno na crti, a po pravilima se ona smatra dijelom kaznenog prostora. Donio je, dakle, ispravnu odluku. 

Vratimo se mi Livaji, odnosno još jednoj njegovoj sjajnoj partiji. Zabio je fenomenalan drugi pogodak u 37. minuti, majstorski naciljao 'malu mrežu', no za tim potezom nimalo ne zaostaje genijalno dodavanje za Davida Čolinu iz 18. minute, u jako dobroj akciji koja na kraju nije završena pogotkom.

Kažimo ovdje i da Čolina igra kao preporođen od kada je dobio ofenzivniju ulogu. Radi se o hitrom igraču, koji je jako opasan kad nanjuši prazan prostor. U 34. minuti ga je i Krovinović jako lijepo izbacio u priliku, a akcija za vodstvo od 3:0 je bila kao iz udžbenika, uz Čolininu predasistenciju i dodavanje Nikole Kalinića strijelcu Dinu Mikanoviću.

U nastavku nije bilo golova, a priča ove utakmice je završena isključenjem Josipa Drmića u 55. minuti, kada je opet sudac Bel otišao provjeriti snimku, pa potom napadača Rijeke poslao pod tuš. I ova mu je odluka bila sto posto čista.

Pišemo ovaj tekst prije dvoboja Dinama i Osijeka pa ne možemo još davati generalnu sliku kola, ali ono što se odmah može konstatirati jest da će nakon devet dugih godina Hajduk napokon završiti prvenstvo ispred Rijeke. I još - Marko Livaja je sa 25 prvenstvenih golova u sezoni izjednačio rekord Zlatka Vujovića, koji je u sezoni 1984/85 bio prvi strijelac lige s istim brojem postignutih golova.

Pobjeda Hajduka na Rujevici bila je baš slatka, ovaj igrački kadar 'bijelih' je dokazao da je baš bolji od momčadi Gorana Tomića, ali morat će to dokazati još i u finalu Kupa na Poljudu, te tako i definitivno staviti točku na 'lijepu riječku priču'.

Vaša reakcija na temu