Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Nebitno priopćenje i prava pitanja za Marija Stanića
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Nebitno priopćenje i prava pitanja za Marija Stanića

Nije odgovorio na bitna pitanja

Hajdučka priča Marija Stanića je neočekivano dobila i treće poluvrijeme. Bivši savjetnik predsjednika 'bijelih' objavio je priopćenje, gdje u prvi plan ističe to što je neke stvari saznao putem medija, pa tako i tko je Hajdukov novi predsjednik, odnosno da isti ne treba savjetnika.

Sve bi to bilo u redu da baš Stanić nije lik kojega su nakon igračke karijere mediji afirmirali, koji je imidž poštenog i pametnog sportskog djelatnika stekao pišući kolumne, a ne radom i rezultatima u nekom klubu.

Pokušali smo u više navrata prošlih dana dobiti Stanića da nam odgovori na neka pitanja, a sreli smo ga i na Poljudu. Ostavio nam je dojam čovjeka kojemu su sve lađe potonule i ne želi ni o čemu pričati, no očito smo se prevarili. Već dan kasnije je opet izašao u javnost sa svojom stranom priče u kojoj nema odgovora na bitna pitanja... A ta bi po nama bila sljedeća:

1. Zašto ste u prošlom zimskom prijelaznom roku angažirali samo braniče Mujakića i Dimitrova?

2. Je li to bilo najnužnije, s obzirom da je Hajduk tada imao šest stopera, Ismajlija, Simića, Vučura, Vuškovića, Radića i Dellovu?

3. Zašto ste prešli na sustav 3-5-2, je li to bila isključivo odluka trenera Tudora, jeste li se s njom slagali?

4. Jeste li smatrali ispravnim što su na lijevom boku u prvom planu bili Tahiraj i Jakoliš ispred Čoline i Dolčeka?

5. Osjećate li se odgovornim za pad s drugog na peto mjesto, odnosno za neispunjenje cilja i odlazak Marina Brbića?

6. Zašto niste ponudili ostavku kada je zbog rezultata otišao Brbić?

7. Zašto niste ponudili ostavku kada je Igor Tudor otišao u Juventus? Jeste li smatrali možda da je Tudor ili Vukas sve isto?

8. Zašto niste nazvali predsjednika Lukšu Jakobušića i ponudili mu ostavku nakon utakmice protiv Istre? Ili niste smatrali da je pad na šesto mjesto i tri poraza zaredom (Gorica, Šibenik, Istra) i Vaša odgovornost?

9. Smatrate li da ste u ograničenim financijskim uvjetima doveli najbolje moguće igrače u Hajduk?

10. Kako komentirate da trener prve momčadi više vjeruje na desnom boku Jakolišu nego Todoroviću kojega ste Vi doveli? Kako komentirate da mlado pojačanje iz Makedonije Atanasov gleda utakmicu s tribina? Je li se o takvim stvarima razgovaralo s Vama?

11. U trenutku dolaska u Hajduk naslijedili ste na drugom mjestu sastav: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Jurić (Nejašmić), Hamza, F. Bradarić, Caktaš, Jairo, Eduok. Smatrate li da ste za svog mandata Hajduk učinili jačim ili slabijim?

12. Ako je istina da Vam je Jakobušić ponudio mjesto u Upravi ili sportskog direktora, zašto ste to odbili?

13. Je li istinita priča da Vam je na istom razgovoru spomenuo i bivšu agenciju, odnosno da nije dobro da se petlja u mlade igrače 'bijelih'?

14. Što nakon gotovo godinu dana na Poljudu možete izdvojiti kao najbolje što ste uradili?

Pitanja bi sigurno bilo još, a ovo smo 'istresli iz rukava'. Čini li se ikome i dalje da je glavni problem u cijeloj priči što je za novog predsjednika doznao iz medija? 

Vaša reakcija na temu