Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Odluka je nečuvena i antinogometna, sramite se!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Odluka je nečuvena i antinogometna, sramite se!

Alan Klakočer bi zbog kažnjavanja Hajduka praznim Poljudom trebao biti smijenjen istog trena

Hrvatski nogometni savez nas je na kraju godine uspio sasvim razočarati. Disciplinski sudac je donio sramotnu odluku da se Hajduka kazni utakmicom bez gledatelja i sa 70.000 kuna, uz neko nesuvislo objašnjenje u kojemu se broje baklje i petarde s utakmice protiv Osijeka, koja bi trebala biti ogledni primjerak ambijenta kojemu bi HNL trebao težiti.

Naime, preko 30.000 duša je još prije susreta stvorilo atmosferu za naježiti se, a tijekom utakmice nije bilo većih ispada, tipa onih u Rijeci kada su gledatelji upadali u teren i pokušavali tući igrače 'bijelih'. Kažemo, atmosfera na Poljudu je bila za primjer, pa je otvoreno pitanje zašto je došlo do ovakve kazne.

Najprije - mogao se naljutiti Marijan Kustić osobno. Njega je Torcida nacrtala ispod transparenta 'vuk dlaku mijenja, ćud nikada', u društvu Zdravka Mamića, Davora Šukera i Vlatka Markovića. Ja bih se još do jučer mogao raspravljati o tome da on tom društvu ne pripada, ali nakon ove sulude odluke o kažnjavanju Hajduka praznim tribinama uistinu me sve podsjeća na najmračnije dane potpune Mamićeve vladavine hrvatskim nogometom.

Vratimo se malo u 2017. godinu. Sudac Tihomir Pejin, isti onaj koji u zadnjim sekundama susreta protiv Lokomotive nije svirao jedanaesterac nakon ruke Cipetića, tada u dvoboju Lokomotive i Dinama nije htio isključiti Soudanija nego mu je pokazao na rukavu znak 'respect'. Dana 22. travnja je Hajduk u derbiju u Maksimiru istrčao u majicama s natpisom 'respect', podsjetivši tako na tu sramotnu odluku. Disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić ipak je kaznio Soudanija neigranjem jedne utakmice, no ta je odluka poništena i ovaj je nastupio u derbiju. Pavličić Bekić je zbog ove odluke smijenjen na kraju sezone. A bio je sto posto u pravu.

Alan Klakočer bi zbog kažnjavanja Hajduka praznim Poljudom trebao biti smijenjen istog trena. Nema što više raditi na mjestu disciplinskog suca u drugom dijelu sezone. Ova je odluka dramatična, može se reći čak i prijelomna jer definitivno ruši svako povjerenje u tijela HNS-a. Ovoga puta ono disciplinsko.

I na kraju - ako je itko s utakmice Hajduk - Osijek s Poljuda otišao s ikakvom primisli da bi moglo doći do ovako drastične kazne, neka me demantira. Pritom mislim i na navijače Osijeka, Bjelicu, Dalića itd. Ovo je uistinu nečuveno, antinogometno. Valjda će u HNS-u proslaviti taj 13. veljače kao dan kada je Hajduk slavio rođendan na praznom Poljudu umjesto da to bude još jedna fešta kakva na drugim stadionima HNL-a ne postoji.

Vaša reakcija na temu